Interessant debatt hos document.no

Debatten dreide seg fort vekk fra det det opprinnelige innlegget snakket om. Og det var i den påfølgende debatten at jeg fant ut at jeg kunne egentlig like gjerne ta debatten her. Jeg prøvde først å legge inn kommentar hos document.no, men lange kommentarer med linker til likte ikke kommentarfeltet tydeligvis, så jeg endte opp med å bestemme meg for å ta det her. Noen feil i postene trigget egentlig ønsket om å gjøre dette da.

Tanken på at Hezbollah har angrepet israel i 6 år, mens Israel ikke har gjengjeld er feil. Sannheten er at Israel har angrepet mål i Libanon, mens Hezbollah har angrepet mål i Israel i hele denne perioden med jevne mellomrom. Ønsker man barnehageleken (han begynte ... nei, han ... ) så må man gjerne ta den, men saken er ihvertfall at begge har krysset grensene i hele denne perioden, begge har skutt mot mål hos hverandre.

Det Hezbollah ikke har gjort tidligere er å angripe sivile mål. Men noe få mennesker synes å vite er at Hezbollah angrep faktisk ikke sivile mål nå heller. Vi har jo hørt om disse "ikke-så-treff-sikre-rakettene" som de skjøt ut. Veeel ... ser ut som ikke alt var som man sa i denne saken også ... jeg vil anbefale disse sidene:

http://www.antiwar.com/orig/cook.php?articleid=9475

http://www.antiwar.com/orig/cook.php?articleid=9511

Ifølge disse, onsite, rapportene virker det som om rakettangrepene faktisk var rettet mot militære mål. Det stemmer med faktiske rapporter fra noen måneder tilbake hvor et hizbollah fly (førerløs drone) fløy over israel før det krysset tilbake over til Libanon. Dette flyet skal ha kartlagt militære mål i Israel, men siden disse var i sivilt område har disse rakettene også truffet sivile selvsagt.

Men tallenes tale er klar, israel myrdet i overkant av 1.200 libanesere, de fleste sivile. Hezbollah drepte 160 israelere, de fleste soldater.

Altså, hvis Israelerne prøvde å angripe hezbollah, ikke sivile så gjorde de en dårlig jobb, mens hvis hezbollah prøvde å drepe flest mulig sivile israelere, så gjorde de en dårlig jobb ... hvis man vil tro på det da. Jeg tror at i begge tilfellene gjorde disse soldatene på begge sider det som de ble beordret til ...
 
- Shoaib

Bush - Ahmadinejad debatt

Den irankse preidenten har hatt en pressekonferanse, bare noen dager før han skal fristen som FN har satt for frysning av Irans atomprogram, han har også lansert en ide om en debatt mellom ham selv om bush. Synes ideen om en direktesendt debatt mellom den amerikanske presidenten og den iranske presidenten hadde vært et meget morsom og spennende sak, men det kommer neppe til å skje. 

Dette blir litt spennende når USA endelig gir visum til den tidligere iranske  presidenten Khatami, og han skal ha møter bl.a. med den tidligere amerikanske presidenten Carter. Kan dette bety at vi nærmer oss en løsning på konflikten mellom Iran og verdenssamfunnet (egentlig USA)? Det ser ihvertfall ikke ut som Iran kutter ned på produksjonen, noe som teknisk sett er hlt legitimt! Det er lov å håpe, men jeg er samtiidg litt pessimistisk med tanke på at mange i USA ser ut til å ønske konfrontasjon.

- Shoaib 

Noe tenke over

Nå har jeg enda ikke begynt å anbefale andre blogger, slik knut stian olsen er snill nok til å gjøre, men jeg ville gjerne trekke frem denne bloggen av en ung somalier som jeg synes er interessant!

justismord

Skriver dette innlegget for å hedre en mann som ble utsatt for justismord på grunn av fordommer, dårlig kommunikasjon og forutintatte holdninger i samfunnet. Det tok lang tid, men idag er han (etter sin død) frifunnet på alle punkter.

Mannen jeg snakker om er da Fritz Moen. Jeg er enig med de som mener at etterforskere og andre som deltok i dette justismordet burde granskes, og om funnet skyldig straffet. Selvsagt vet vi ikke om de handlet mot bedre vitende, men spørsmålet er om de altfor enkelt trakk slutninger uten å vurdere andre forhold nettopp fordi Fritz Moen var den han var. En "tyskerunge" som i tillegg var døv og med en fremtoning som virket litt skremmende. Disse forholdene burde imidlertid ikke ha noe å si for hans rettssikkerhet, men det virker som de beklageligvis spilte inn. Inntil en slik granskning skjer er denne saken en uvasket skamplett på norsk rettshistorie.

Mine tanker går til avdøde Moen, måtte han befinne seg på et mer rettferdig sted enn hva han opplevde her på jorden.

-Shoaib

Var det verdt det?

Krigen i Libanon mellom Hezbollah og Israel har krevd over 1.200 libanesiske liv, de fleste sivile, og 160 israelske, de fleste soldater. Hezbollah lederen sheikh Hassan Nasrallah sier til BBC at hadde han vist at raidet for å ta til fange to israelske soldater ville starte en krig, så ville han ikke valgt å gjøre det. Om han trodde at det var 1% sjanse for at dette skulle skje ville han ikke ha gjort det sier han.

        "I would say no, definitely not, for humanitarian, moral, social, security, military and political reasons."

 

Det er et interessant fenomen, denne geriljalederen viser på mange måter mer statsmannstendenser enn det topppolitikere i både arabiske land og Israel har gjort. Israel som nektet å forhandle om å frigi kidnappede libanesere (de fleste sivile) som de holdt, i bytte mot de to fangede soldatene, ser nå ut til å være på gli. Man kan spørre seg, hvis de skulle ende opp meg å gå for en politisk løsning alikevel, var de sivile og militære livene verdt det?


Nå trodde selvsagt ikke Israel at de skulle møte så sterk motstand, og de innså neppe at dette kunne ødelegge bildet av israelske 'supersoldater', i så tilfelle kan det hende at de også ville ha tenkt seg om både en to eller tre ganger.


Den mest interessante analysen av denne krigen synes jeg imidlertid at den amerikanske professoren Stephen Zunes står for, han mener at israel kjempet denne krigen for USA. Han drar også noen interessante analogier mellom forholdet mellom USA of israel, og måten europeiske herskere brukte jøder som syndebukker tidligere.
 

Sheikh Hassan Nasrallah mener at det ikke var verdt det, har noen spurt israels statsminister det samme?


- Shoaib

Noen morsomme tegninger

cartoon

Disse tegningene er verdt å kikke på.

-Shoaib

Hva vil Israel

En tankevekkende artikkel fra en israelsk professor.

-Shoaib

HL-senteret

Jeg var tilstede ved åpningen av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter igår, og må si at utstillingen virkelig gjør inntrykk. Åpningssermonien var lang, men aldri kjedelig. De ulike musikkinnslagene skapte en spesiellt stemning, men for meg var kanskje høydepunktet talen til Elie Wiesel, som gjorde det sterkeste inntrykket på meg. Dessverre ser det ikke ut som noen har gjengitt den i dagens aviser. Jeg skal se om jeg kan få tak i en transcript og legge den ut. Den er verdt å lese, verdt å reflektere over!

- Shoaib

Nyheten som forsvant

Fra Irakkrigen:

Vi husker vel alle nyheten om britiske spesialsoldater som ble tatt til fange av irakerne, som da britiske tanks og soldater ble satt inn for å befri. Jeg husker at det var mye bråk om at de var kledd ut som arabere, og at de visstnok ble tatt med fjernstyrte bomber på seg. Nyheten forsvant etter dette bare fra radaren, er det noen andre som husker / fikk med seg noe mer av denne?

- Shoaib
interessant link

Craig Murray's bloggsider burde være av almenn interesse i disse tider. For de som lurer er dette da den tidligere britiske ambassadøren nevnt i forrige innlegg.

- Shoaib

Terrorplanene mot engelske fly

Mange har begynt å stille spørsmål ved sannhetsgehalten i historien om de engelske flybomberne. Ingen har så langt blitt anklaget for noe, men panikkstemningen dette har skapt har resultert i endel fantastiske historier. Denne historien er interessant å sjekke opp fordi man ser utviklingen så greit her. Legg merke til hvor detaljert det hele er, de fant:

    Fighter jets escorted a diverted London-to-Washington, D.C., flight to Boston's
    Logan airport Wednesday after a distraught passenger pulled out a screw driver,
    matches, Vaseline and a note referencing al-Qaida, an airport spokesman said.

En noe senere historie forteller noe helt annet:

    BOSTON - A woman on a trans-Atlantic flight diverted to Boston for security
    concerns passed several notes to crew members, urinated on the cabin floor
    and made comments the crew believed were references to al-Qaida and the
    Sept. 11 attacks, according to an affidavit filed Thursday.

Man kan lure på hvor skrutrekkeren, fyrstikkene, vaselinen og notatene kom fra (et skulle ha vært på engelsk, et på arabisk) ... Noen fant på disse tingene, spørsmålet er hvem, og ikke minst hvorfor.

Dette, samt den lite ærverdige relasjonen mellom sannheten og herrene Bush og Blair gjør at mange er skeptiske til de antatte terrorplanene. Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray mener at arrestasjonene kom nå av politiske grunner, det kan ligge mye sannhet i det.

Problemet er at uansett hva som skjer videre har man skapt en enda større kløft mellom muslimene og ikke-muslimene. Diskriminerende tiltak mot muslimer iverksettes, noe mange synes å føle er greit. Det minner meg om noe Banjamin Franklin skal ha sagt:

"people willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both"


- Shoaib
I am back

Etter lang periode er jeg da tilbake. Mye har skjedd mens jeg var borte, tror ikke jeg skal prøve å kommentere alt det nei ... vi tar det som det kommer.

hits Site Meter