Takk for meg her

Har hatt store problemer med hastighet (mangel på) og generelle problemer hele veien her. Etter lang tids småproblemer og irritasjoner bestemte jeg meg for at nok var nok. Da ender denne bloggen her, men frykt ikke, muslimen fortsetter sin glade blogging på et bedre sted. Og om ikke annet, weblogg hjalp meg ihvertfall i gang som blogger, og til tross for alle klager må jeg sette pris på det faktum også!

Det kan hende at noen av de som startet denne bloggen med meg vil overta stafettpinnen her, men jeg holder ikke pusten. :)

Oh, min nye bloggadresse? Her. :)

Lys i mørket?

Det er mye som er galt i verden idag, og det er viktig at man ikke lukker øynene for det. Men innimellom kommer en over en god nyhet også som man føler burde fått mye mer oppmerksomhet. Denne har jeg selv gått glipp av å høre om ved 2 viktige anledninger. Hva jeg snakker om? Vel la oss ta den dårlige siden av nyheten først.

Jeg kan ikke huske å ha fått med meg denne nyheten. En ung afghanskamerikansk kvinne ble skutt ned og drept foran sin 3 år gamle datter. Grunnen var hodesjalet hennes. Dette skjedde i Fremont, California. Dette var da tilfelle av det amerikanerne kaller hate crime.

Kan det være noe positivt med en slik tragedie, nei selvsagt ikke. Men så viser det seg at fra asken reiser noe godt seg alikevel. Dette er den siden av USA som gjør at folk fremdeles strømmer til dette landet ... i en støtteaksjon for den myrdede kvinnen bestemte en rekke kvinner, først og fremst naboer og veninner av den avdøde, men etterhvert også andre som ikke kjente henne, å markere støtte til den avdøde og vise avsky mot drapet ved å selv bruke hodesjal / hijab i en hel dag. Gjør slikt noe forskjell kan man jo spørre, og ja gjør i det hele tatt noe en forskjell? Den døde er borte og familien sitter igjen med et gapende tomrom inni hvert medlem. Men det gjør allverdens forskjell for de etterlatte.

Minner meg på noe som skjedde for lengde siden ... ingen relevans igrunn, men jeg liker jo som dere vet å fortelle historier fra tid til annen .. Jeg husker i begynnelsen av 90 tallet, den bosniske preidenten var på besøk her i landet. I et møte spurte jeg ham om hva han mente vi her i Norge kunne gjøre. Bosnia var jo under våpenboikott, men hva kunne vi gjøre? Svaret hans kom veldig rolig, men med en stemme som satte sine spor i et ungt sinn. "The least you can do is to know what is happening. " Grunnen til at jeg drar inn denne litt urelevante historien her er enkel ... det som virker som en litt tåplig symbolsk markering betyr faktisk noe for de som har mistet en kjær. I en tid hvor avstander skapes mellom grupper skaper dette en bro.

You think you know me?

Tiqui og Iskwew har da simultantagget meg (hva nå enn det skulle innebære), og utfordringen er da å servere en rekke sannheter med en liten løgn som sidedish. Utfordringen er da å finne løgnen oppi det hele. Nå får vi se om jeg greier dette uten å få PST, CIA og FBI på nakken. Det høres nemlig mye verre ut enn det er, men noe er ihvertfall helt feil.

Jeg tenkte jeg skulle gjøre det litt verre, og siden både Tiqui og Iskwew har 9 sannheter og en løgn hver, tenkte jeg at jeg skulle matche det med 18 sannheter . Løgnen overlapper, og står alene :)

Utfordringen er å være sikker på hva man leser, og reagere på det som FAKTISK sies, og ikke hva man tror man leser.

Nuvel, ikke min sterkeste side dette, men here we go:

 1. Jeg har aldri blitt stoppet i tollen.

 2. Jeg har aldri blitt sjekket av politiet i Norge, bortsett fra en gang jeg ankom fra Sverige med buss. Politimannen som sjekket min ID var en pakistansk nordmann.

 3. I en lang periode i tenårene gikk jeg med kniv på meg nesten hele tiden.

 4. Har ganske god kjennskap til pyroteknikk og sprengstoff.

 5. Har sprengt mange maurtuer.

 6. Deltatt i en rekke fester hvor store mengder med alkohol og narkotiske stoffer ble brukt. Dog uten å ha rørt noe av dette selv.

 7. En liten bagatell hindret at jeg fikk deltatt i the million man march.

 8. Jeg tok jegerprøven i 8. klasse, har skutt med rifle, hagle, automatpistol, automatgevær, pistol og relvover, men aldri hatt et skytevåpen hjemme.

 9. Krysset grensen til USA uten de rette papirer, og ble tatt i immigrasjonen.

 10. Vært i feil ende av en nervøs politimanns pistol.

 11. Har hatt amerikanske kamphelikoptere i kikkertsiktet.

 12. Har blitt skjelt ut etter notene av en professor, som kastet papirene mine i fjeset på meg, og jeg har stått og skreket tilbake til henne. Forøvrig min yndlingsprofessor.

 13. Blitt prøvd forført av en ung, pen amerikansk sykepleier.

 14. Ikke akkurat en danser, men har trent mye aerobics, og er ganske rytmisk når jeg vil.

 15. Vanket i Blitzmiljøet en periode.

 16. Endret studieretning flere ganger, og et par karriere switch også, med en sikksakk cv som resultat.

 17. Elsker å mimre med gamle tv serier og filmer.

 18. Elsker å lese, har gjort det nesten så lenge jeg kan huske.

 19. Har stillt mange spørsmål ved religionen gjennom tenårene så vel som senere, og det styrker idag mitt religiøse standpunkt.


 

Etter en ide lånt av Milton, så tar jeg alle påstander feilaktig foreslått som løgn i  fet skrift.


Kristne som konverterer til Islam

En samtale med Olec hos victoria fikk meg til å se på hvem som konverterer til Islam. I Norge finnes ingen god oversikt, så vi vet bare om de som står frem eller de man eventuellt ville kjenne personlig. Men jeg fant endel spennende historier på nettet om folk som konverterte fra kristendom (eller noe annet) til islam. Som jeg sa til Olec, slike folk er ikke nødvendigvis den beste og mest nøytrale kilden for informasjon om «den andre», men like fullt er det spennende å se hva som får folk til å skifte religion. Det er totalt forskjellige fortellinger, om totalt forskjellige mennesker.

 

 

Yusuf Estes, en prest


Anne Collins, en søkende kristen jente

 

Natassia Kelly, en ung kristen jente


EN gruppe med kristne teologer konverterer


Idris Tawfiq, En romersk katolsk prest


Webforum hvor du kan møte mange norske konvertitter

En liten historie om konvertitter som ble forsøkt rekonvertert til kristendommen gjennom løgnene om Allah som måneguden (vi møtte jo den samme anklagen på kristenblogg, men dette er altså gamle løgner som blir brukt fortsatt.)  


Du husker han muslimske kongressmannen som ønsket å sverges inn med edsavleggelse på koranen? Han er da faktisk en konvertitt (tidligere kristen) han også, Keith Ellison 

 

Det var bare en kjapp tur gjennom ulike mennesker som har blitt muslimer fra ulike kristne posisjoner.


God Id og beste ønsker for et godt nytt år

I år faller nyttårsaften sammen med den muslimske offerfesten id ul adha. Så da gis de beste id ønsker til muslimske lesere av bloggen, (og andre som måtte føle for det :) )og beste ønsker for det nye året til alle sammen. Måtte det bringe masse velsignelser for oss alle.

Hjelp med ordspråk

Heisann folkens,

Det er et ordspråk jeg håper noen kunne hjelpe meg med å finne bakgrunnen for. Ordspråket lyder som følger:

"Grisen døde salig i sin tro"


Så, jeg lurer på hva er historien bak, er det et folkeeventyr og eventuellt hva er det?

God jul og godt nytt år

Til kristne lesere av bloggen (og andre som feierer anledningen) ønskes en god julefeiring, og beste ønsker for et godt nytt år.

Da var det slutten for meg på tordenbloggen

Fant ut at jeg hadde vært med i runde 2 i tordenbloggen, og ikke gikk videre ... jaja, viste ikke om det før i etterkant, men men ære å få være med i det hele tatt og alt slikt dere vet :)

Veldedighet

Noe å tenke over, for alle og enhver:

"It doesn’t count as charity unless it hurts when you give it."

-Dr. Mustafa Ceric, Reis-Ulema of Bosnia 

Aud Schønemann er død

En av mine favorittmennesker, en skuespiller som fikk folk til å le bare ved å kifte et par ansiktsutrykk, har gått bort ... dette var sørgelige nyheter må jeg si!

Morsomt om sitater

Synes ofte historien bak et sitat kan være vel så morsomt og interessant som sitatet selv, om ikke bedre.

Et sitat som ofte brukes er fra den franske filosofen og forfatteren Voltaire som er noe slikt som: "Jeg er uenig med deg, men er villig til å gå i døden for din rett til å hevde det." Noen andre som kjenner det igjen? Vel, historien bak at Voltaire sa denne setningen er meget interessant, fordi den ikke eksisterer :) Voltaire sa nemlig aldri denne setningen som for all fremtid har blitt tillagt ham.

Hans setning, som kanksje var utgangspunktet for dette sitatet, var "tenk selv, og la andre få samme frihet" i et essay om toleranse. Snerten setning, men ikke samme driv som i det andre sitatet. Nåvel, en person som skrev om ham flere år etter hans død skrev dette sitatet i et forsøk på å forklare Voltaire's posisjon, og sitatet har deretter feilaktig blitt lagt til Voltaire. Så, nå vet dere, mine kjære lesere, det til neste gang noen drar opp dette sitatet. :) (navnet på denne skribenten er forresten Tellentyre et eller annet ... )


Tagget

Tja, Trond tagget meg her ... så da er det vel bare å starte ...

1: Hvor bor du:

Jeg bor i Oslo, men er vokst opp i Nes på Romeriket.

2: Hvilke bok holder du på med nå?

Jeg leser ofte flere bøker samtidig, nå har jeg nettopp gjort meg ferdig med "In the Line of fire" av den pakistanske presidenten Pervez Musharraf og "The Great Theft" av Khaled M. Abou El Fadl. Skal begynne på "dying to win" av Robert Pape. 

Av noe mindre seriøs litt. leser jeg House of Chains av Steven Erikson for tiden. Har lest den før, fjerde bok i serien (så langt seks av ti som har kommet ut)  Venter i spenning på bok nr 7, Reapers Gale som skal komme ut i mars neste år.


3: Hvilke motiv har du på musmatta di??

Har en laptop, med innebygget mus :)

4: Hva er ditt favoritt selskapsspill??

elsker som mange andre sjakk, men det er ikke akkurat noe selskapsspill. Har spilt Diplomacy og Risk, og liker det .. men man får ikke mange venner med slike spill ;)

5: Hva er din favoritt duft??

hjemmebakte boller :D

6: Hva er din verste duft??

søppelposer som er en dag (for mye) gamle

7: Hva er din favoritt lyd??

Lyden av suksess? :D

8: Verste følelsen i verden??

hjelpeløshet

9: Hva er det første du tenker på når du står opp??

jeg stå opp?

10: Favorittfarge.

Lyse grønn og blå

11. Hvor mange signaler går det før du svarer når telefonen ringer?

akkurat så mange det tar

12: Hva skal ditt barn hete??

Det vet jeg når jeg får barn

13: Hva betyr mest her i livet?

Kona, foreldrene mine og mine venner.

14: Hva er din favoritt mat.

Grillet kyllig, og stort sett alt kona lager (hun har en forkjærlighet for kinesisk, så da blir det ofte det :) ) Selv liker jeg å lage arabisk mat.
 
15: Sjokolade eller vanilje?

sjokolade med vaniljefyll? :D

16: Liker du å kjøre fort??

Egentlig ikke, kjører bare fort hvis jeg "må".

17: Sover du med kosedyr?

nei

18: Hva var din første bil??

Jeg kjøpte et par biler sammen med noen kamerater, men min første "egne" bil var en Jeep Cherokee, hadde den kun en kort periode før jeg skiftet over til en Toyota Corolla.

19: Om du fikk treffe hvem du ville - hvem ville du helst møte, død eller levende?

Noen som lever idag, og som jeg ikke har møtt? Nelson Mandela!

Noam Chomsky og Jimmy Carter kommer nok opp høyt på en liste også, det samme gjør Khaled M. Abou El Fadl.

20. Favorittdrikk?

Godt brygget te, kakao eller appelsinjuice

21. Hvilket stjernetegn er du?

Stenbukk


22. Spiser du enden på broccoli?

ja

23. Om du kunne få nøyaktig hvilken jobb du ville - hva ville det være?

Akkurat nå? Den jobben jeg har!

24. Om du kunne farge håret i hvilken farge du ville, hvilken ville det være?

ville aldri finne på å farve håret :)

25. Er glasset halvtomt eller halvfullt?

halvfult eller halvtomt, er ikke viktig, men om det øker eller minsker ...

26. Favorittfilm(er)?

Jeg elsker jo fantasy, så de tre Lord Of the Rings filmene er selvsagte, selv om de ikke er like bra som boken. Likte ellers Malcolm X, Shaw Shank Redemption, American History X, flere av Star Trek filmene, Iron Will, Ice Age I og II, Shrek, The message ... hmm, begynner å bli mange dette her ... stopper her, men det er mange filmer som har hatt den statusen over tid da ...

27. Skriver du uten å se på tastaturet?

Ja, stort sett ... men sliter i perioder når jeg skifter mye mellom ulike maskiner (laptop, vanlig desktop tastatur og mitt buede tastatur hjemme ...)  fører til tider til morsomme skriveleifer gang på gang på gang i et dokument :)

28. Hva finnes under din seng?

rammemadrassen min


29; Hva er ditt favorittall.

0

30: Favorittsport å se på??

cricket, friidrett og turn

31: Kaffe eller is??

Ja takk begge deler

32: Frase/ord du bruker ofte

"yeah right", "sure" og "akkurat ja"

------------------------------------------

Hvem skal jeg gi stafettpinnen til videre da tro? Jeg velger Øyvind og Lars jeg.

Tracking visits!

Tusen takk til Tiqui, og da har jeg da altså tatt steget inn hos trackerne her jeg også, bare kom inn og bli telt alle som en! Muslimsk overvåkning med andre ord! ;-D

morsomt, men kunne blitt alvorlig

En liten glipp, kunne plutselig blitt noe mye mer alvorlig ... men det mest skremmende er at dette førte til at atomkraftverket slo seg av. Kunne man fått en ulykke av noe slag som resultat av en tabbe? Å dra inn Chernobyl blir litt vel krisemaksimering, men samtidig ... er det?

En utmerket tjeneste

Jeg har nettopp medlt meg inn i BookCrossing, et vidunderlig prosjekt som går ut på å dele det man leser med andre. Etter at man har lest en bok kan man legge den ut på et sted ute i det offentlige, hvor den kan plukkes opp og bli lest av andre. Boken registreres forøvrig på hjemmesidene (første gang) så kan amn følge serienummeret og se hvem andre som leser den, og hva de skulle mene.

Leste om konseptet på en flyreise for lenge siden, og syntes det var genialt. Men så gikk alt i glemmeboken. Kom plutselig på det hele igjen idag.  Jaja, bedre sent enn aldri :)

-Shoaib

justismord

Skriver dette innlegget for å hedre en mann som ble utsatt for justismord på grunn av fordommer, dårlig kommunikasjon og forutintatte holdninger i samfunnet. Det tok lang tid, men idag er han (etter sin død) frifunnet på alle punkter.

Mannen jeg snakker om er da Fritz Moen. Jeg er enig med de som mener at etterforskere og andre som deltok i dette justismordet burde granskes, og om funnet skyldig straffet. Selvsagt vet vi ikke om de handlet mot bedre vitende, men spørsmålet er om de altfor enkelt trakk slutninger uten å vurdere andre forhold nettopp fordi Fritz Moen var den han var. En "tyskerunge" som i tillegg var døv og med en fremtoning som virket litt skremmende. Disse forholdene burde imidlertid ikke ha noe å si for hans rettssikkerhet, men det virker som de beklageligvis spilte inn. Inntil en slik granskning skjer er denne saken en uvasket skamplett på norsk rettshistorie.

Mine tanker går til avdøde Moen, måtte han befinne seg på et mer rettferdig sted enn hva han opplevde her på jorden.

-Shoaib

Noen morsomme tegninger

cartoon

Disse tegningene er verdt å kikke på.

-Shoaib

HL-senteret

Jeg var tilstede ved åpningen av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter igår, og må si at utstillingen virkelig gjør inntrykk. Åpningssermonien var lang, men aldri kjedelig. De ulike musikkinnslagene skapte en spesiellt stemning, men for meg var kanskje høydepunktet talen til Elie Wiesel, som gjorde det sterkeste inntrykket på meg. Dessverre ser det ikke ut som noen har gjengitt den i dagens aviser. Jeg skal se om jeg kan få tak i en transcript og legge den ut. Den er verdt å lese, verdt å reflektere over!

- Shoaib

I am back

Etter lang periode er jeg da tilbake. Mye har skjedd mens jeg var borte, tror ikke jeg skal prøve å kommentere alt det nei ... vi tar det som det kommer.

Jeg skal ut og reise

Det kan hende noen andre vil overta stafettpinnen en stund, ellers er jeg tilbake i August. Jeg kommer nok til å prøve å skrive noen innlegg med jevne mellomrom, men kan ikke love noe fordi det avhenger av tilgang på nett.

Reiser på torsdag, men vet ikke om jeg får skrevet noe før det eller ei.

Colbert hos Letterman

Morsom sekvens ifra David Lettermans talkshow, the late show. Her har han da besøk av Stephen Colbert, mannen med en av de morsomte innslagene fra The White House Correspondent dinner tidligere i år. Innslaget derifra kan man da se her.

Ansiktsslør er problematisk


En meget spennende og viktig kronikk fra dagens Aftenposten, anbefalt lesning:

Ansiktsslør er problematisk

FORBUDET MOT SLØR. Osloskolene kan nå innføre forbud mot ansiktsslør, niqab. Den fremstående norske muslimen Lena Larsen støtter forbudet. Hun mener at enkelte muslimer i Norge ikke tar nok hensyn til norske verdier i denne debatten.

av: LENA LARSEN, Ph.D.-student, Universitetet i Oslo

-----------------------------------


 


Landminer

For ca 10 år siden virket det som om man kanksje hadde kommet et godt stykke på vei mot nærmere et forbud mot produksjon, lagring, bruk og videre salg av landminer. Desverre, så er situasjonen idag ikke fullt så rosenrød. Det som gjør landminer (mer presist, antipersonellminer) så ille er både det at de ikke er ment å drepe, men å lemleste, og det faktum at de kan ligge i områder tiår etter at de ble lagt ut.

Human Rights Watch (HRW) snakker om 26.000 ofre for landminer hvert år, hvor mange av disse er sivile, hvor mange er barn?

Da Maurerne hersket i Europa

En meget spennende film, tilgjengelig på nettet. Et nytt og friskt blikk på det muslimske Spania.  Absolutt anbefalt !

Verdt å få med seg

Dette er en bok jeg tror det er verdt å få med seg, Mission Rejected: U.S. Soldiers Who Say No to Iraq er en bok om de mange soldatene som nekter å være med på krigen i Irak. Dette er historien om skjebnene og valgene som ligger bak.

Soldater som Den amerikanske løytnanten Ehren Watada, som uten tanke på de problemer de vet det vil medføre, nekter å være med på en krig de ser på som ulovlig. Dette er folk som vet at med aller størst sannsynelighet så vil de bli dømt i amerikanske domstoler, men om noen gang vi får en Nuremberg type rettsak, noe jeg ikke tror vil skje, ihvertfall ikke med det første, men om så skulle skjer er det nettopp disse modige menneskene som vil være heltene.

Folk som følger noe så farlig, og uvanlig, som samvittigheten.Det var en gang...

En standard åpning på et norsk eventyr, om det handler om Per, Pål og Askeladden eller noe helt annet. Under valgkampen fikk FrP en del medieomtale fordi Hagen truet med barnevernet da han var i en moske og sa at det er foreldrenes ansvar at barna kunne norsk. Jeg er nok ikke helt enig i det, men jeg har lyst å gi FrP rett i at det OGSÅ er foreldrenes ansvar.

Stortingsrepresentanten Christian Tybring-Gjedde (FrP) pleier ofte å formane at minoritetsmiljøene må bli flinkere til å lese norske bøker, aviser og også se på norsk TV. Akkurat det er jeg helt enig i. Jeg kan ikke se noe gærnt i at man f.eks. leser flere norske eventyr og bruker mer tid foran NRK når man er liten. Faktisk mener jeg det er utelukkende positivt. Foreldre som kanskje ikke er så gode i norsk, får øvd på norskspråket, og barna får ta del i den kulturen det norske språket er bygd på.

Språket, gjennom folkeeventyrene bl.a., skaper et felles rammeverk jeg mener barna vil nyte godt av når de kommer på skolen. La meg ta et eksempel. Jeg føler at jeg behersker norsk på en god måte. Samtidig er jeg klar over at jeg ikke har, eller hadde, den samme forståelsen av språket som Magnus (min lesesalvenn, som sitter ved siden av). Uttrykk som "Prinsessa ingen kunne målbinde", "Prinsessen på erten", "Kjerringa mot strømmen" eller hele konseptet med "Soria Moria slott", som har fått en ny vår pga. regjeringsforhandlingene på Soria Moria hotell, betydde ingenting for meg før langt ut på ungdomsskolen eller kanskje vgs. Det ligger heller ikke like naturlig for meg å bruke referanser til litteraturen og diktningen i mine samtaler av den enkle årsak at jeg ikke er vokst opp med det på samme måte som Magnus.

Statistikken viser også at det står dårlig til med norskkunnskapene til min.språklige elever i norsk skole. I fjor viste noen undersøkelser at 70% av elever som hadde norsk som andre språk på skolen skåret UNDER kritisk grense på leseferdigheter. Da må det selvfølgelig et krafttak til i Oslo-skolen spesielt, for det kan gjøres mye på skolene for  rette opp i dette, men det er også et ansvar foreldre må ta.

I mange hjem er det tradisjon for at man snakker "morsmålet" hjemme. Man kan snakke så mye norsk man vil ute, men hjemme snakker man "morsmålet". Ofte blir det oppfattet som uhøflig om man snakker med mor og far på norsk framfor morsmålet. Det er i og for seg ikke noe galt med at man snakker f.eks. urdu hjemme. På den måten kan barna lære seg urdu (arabisk, somalsk eller hva det nå enn er), noe jeg synes også har en verdi. Samtidig kan det være negativt at barna "aldri" får et naturlig forhold til norskspråket.

Slik jeg tenker har det følgende konsekvenser: Man får et ekstra skille mellom ute-samfunnet og hjemme-samfunnet. Ikke bare er det forskjeller i hva man spiser eller hvordan man kler seg, men det blir også et skille på hvilket språk man snakker. Konseptet med "Oss" og "Dem" som mange muslimer og innvandrere er opptatt av skal forsvinne, blir dermed ekstra forsterket. For det andre er jeg redd for at dette språk-skillet skaper avstand mellom foreldregenerasjonen og deres barn. For selv om man er vant til å snakke morsmålet hjemmet, så er det nesten selvsagt at man ikke vil klare å uttrykke alt man ønsker på et språk (morsmålet) som en ikke er helt trygg på. Man har kanskje lyst å uttrykke seg på norsk fordi det er det man er vant med fra skolen, men blir nødt til å uttrykke seg på sitt "morsmål".  

Foreldre må gjerne lære sine barn deres morsmål. Barn tåler å lære flere språk. Men det vil heller ikke skade om foreldrene brukte noe energi på å lære barna norsk også. Det vil hjelpe dem selv i deres kunnskaper om norsk, og samtidig skape en atmosfære hvor det å snakke norsk hjemme ikke blir tabu. Hvis mor eller far leser et norsk eventyr for sine barn vil barna også bli vant til at norsk ikke kun snakkes utenfor hjemmets vegger, men også i hjemmet.

Som sagt, jeg gir gjerne FrP rett i det de foreslår. Det er ikke vanskelig for meg å gi FrP rett i noe. Jeg har bare to problemer med FrP. Måten de sier det på og resten av partiprogrammet!

Jeg vil anmode dagens foreldre (særlig de unge foreldre) til å bruke tiden også på å lære barna sine norsk, og ikke la det være helt opp til skolesystemet. Det tror jeg vi alle tjener på.

QalmNy solidaritet

I sin sluttappell under Islamic Cultural Centres partilederdebatt brukte FrP`s forman Carl I. Hagen kjente argumenter for å få muslimenes stemmer. På spørsmål om hvorfor muslimer skulle stemme FrP svarte han bl.a. at partiet ønsket å øke strafferammen for kriminelle, redusere skatter og avgifter og fjerne bompengeringen i Oslo. Det var laber applaus på det første punktet, litt mer på skatter og avgifter og nesten hurrarop på å fjerne bompengeringen.

Det er ikke det at jeg reagerer på at muslimer i det hele tatt kan være enig i FrPs politikk. Det må de gjerne. Men jeg blir flau at det er så kortsiktige og egoistiske forslag som "fjerning av bompengeringen" som vekker deres entusiasme.

Etter Hagens sluttappell var det KrF sin tur. KrF snakket selvfølgelig om kontantstøtten, men også om internasjonal solidaritet. Norge er verdens rikeste land, og det gir Norge et ansvar for verdens fattige sa han.

Ingen klappet!

Qalm

Litt mer om Darwin

Jeg har jo mine meninger om Darwin, men et poeng må jeg gi ham, det var at han satte opp endel forutsetninger for sine teorier, og sa at fikk man ikke bevis på dette, ja så tok han feil. Desverre ser vi at de som kom etter ham ikke helt har levd opp til dette ...  Titt og ofte hører vi om at man endeling har funnet en fossil av en av disse overgangsartene, desverre har man ikke helt greid å finne en som har vært ekte så langt. Mitt problem med MSM (main stream media) er at mens 'oppdagelsen' av slike ting vies mye plass, så bruker man lite tid og plass på de samme når disse motbevises.

 

De som ikke er enige med de rådende krefter på dette blir fremstilt som idioter, heldigvis finnes det unntak. Jeg var glad for å lese en artikkel om Intelligent Design i Aftenposten idag som faktisk var informativ, og ikke dømmende på noen som helst måte ... hverken den ene eller den andre veien. 

 

-SS 


Evolusjonsdebatten

 

Ikke ofte jeg siterer Norge Idag men her har de tatt opp en sak fra USA og debatten om evolusjonsteorien som jeg synes bør kommenteres.

 

Vi kan blant annet lese:

Nå kaster altså Harvard seg inn i debatten, med bevilgninger på en million dollar i året til et forskerteam som skal sette fokus på livets opprinnelse. En av pådriverne, David R. Liu, professor i kjemi og kjemisk biologi på Harvard, er allerede overbevist om hva de vil finne ut. - Min forventing er at vi kommer til å vise at det er en serie av noen veldig enkle logiske hendelser som har ført til livets opprinnelse, uten noen innblanding fra høyere makter, sier han.

Det som kommer frem her fra Harvards side er en ganske så typisk holdning fra endel av de som har sin verdenstro basert på Darwins lære. En av utgangspunktene for enhver vitenskaplig undersøkelse burde jo være å gå til saken med åpne øyne, og omtrent det verste man kan gjøre er jo å gå inn i det hele med et ferdig svar som man skal bevise ut ifra det man undersøker. Dette er så grunnleggende innen vitenskap og forskning at det er flaut å måtte peke det ut for folk som absolutt burde vite bedre. Nå vet de nok bedre også, siden det er snakk om forskere, men sekulariserte vitenskapsmenn, eller alle sekularister for såvidt,  har en tendens til å omfavne sine trosartikler like lett som noen religiøs fanatiker.

 

Det morsomste er når man finner noe som kan bevise evolusjonsteorien en gang for alle, så slås det stort opp i media ... Fantasi tegninger av hvordan noe kan ha sett ut blir standardisert og brukt uten at noen egentlig tør stille spørsmålstegn ved dette.  Når motparten kommer med et svar, og bevisene ikke ser ut til å holde, så bruker man det gamle knepet med å latterliggjøre motstanderen.

 

Mitt problem med evolusjonstilhengerne er igrunn ikke hva de tror på, men at de presenterer sine ideer og teorier som udiskutable fakta.  

 

- SS


Rentefrie lån i Norge?

Ser ut som rentefrie lån kan bli tilgjengelig i Norge om ikke så altfor lenge. Så langt har norske banker ikke vært så frempå i denne debatten, men jeg tror det kun er snakk om tid før de, i god kapitalistisk ånd, kaster seg over dette området også. I mellomtiden får selskaper som finans invest prøve å se om de kan lokke noen av de internasjonale muslimske bankene til å åpne filial i Norge.

Spennende tider dette her

SS


hits