Forklaring på afrikas problemer, av Biskop Desmond Tutu

When the missionaries came to Africa they had the Bible and we had the land. They said, “Let us pray.” We closed our eyes. When we opened them we had the Bible and they had the land.

Bishop Desmond Tutu


Kommentarer:
Postet av: Martin

Trist..og viser selvsagt at alle religioner kan misbrukes. Vår fortid hjelper oss ikke akkurat nå.

31.12.2006 @ 16:12
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Nåja, han bruker det ikke mot kristendommen, han er jo kristen selv. Det er mer mot europeisk kolonialisme egentlig. Lærdommen tror jeg er at alt kan misbrukes, også religion.

31.12.2006 @ 16:21
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Beate

Jeg har sagt at han har kommet med lignende utsagn før, men med en litt annen undertone. "De vet ikke hvilket sprengstoff de ga oss"-aktiv. For samme hva man tenker om kristendom, og samme hva historien har vist om hvordan kristendom også kan misbrukes, i likhet med alle store religioner og ideologier, så ligger det også sprengstoff til store ting der. Som en Martin Luther King, en Tutu, en Rigobertha Menchu, Ernesto Cardinal eller Romero oppdager og opplever som en enorm kilde til handling og styrke. Det samme kan vi se med islam, hvordan det kan brukes både til godt og ondt. Kristendom, jødedom, islam, og alle andre sterke krefter har denne enorme styrken. Kanskje er det slik med alt som har krefter i seg til å bli noe stort, det har også muligheten til å virke destruktivt.

31.12.2006 @ 20:15
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Shoaib

Jeg antar at poenget er at det er stor kraft i disse tingene, og at man selv velger om man bruker den kraften til å bygge opp eller ødelegge.

31.12.2006 @ 21:54
URL: http://islam.weblogg.no/
Postet av: Beate

Ja. Det var jo sagt mer enkelt og presist og greit.Jeg for min del roter rundt i dette, og forsøker å si det med mange ord. Her en bloggpost om emnet:http://beatesrasteplass.wordpress.com/2006/08/01/burde-vi-kvitte-oss-med-religionene/

01.01.2007 @ 17:10
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Shoaib

Flott innlegg Beate! Kort er greit, men en trenger å bruke litt plass på å prossesere tankene rundt det!

02.01.2007 @ 03:03
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3345177
hits Site Meter