God Id og beste ønsker for et godt nytt år

I år faller nyttårsaften sammen med den muslimske offerfesten id ul adha. Så da gis de beste id ønsker til muslimske lesere av bloggen, (og andre som måtte føle for det :) )og beste ønsker for det nye året til alle sammen. Måtte det bringe masse velsignelser for oss alle.

Kommentarer:
Postet av: Tiqui

Hvordan feires Id? Og hva er bakgrunnen for at man feirer?

31.12.2006 @ 13:32
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Shoaib

Hei Tiqui,Denne id (betyr feiring) heter id ul adha. Du husker fortellingen om abraham som skulle ofre sinn sønn, og hvor han ble bedt om å ofre en geit isteden fra Bibelen? Vel denne feiringen er i forbindelse med dette, og med avslutningen av pilgrimsreisen til Mekka. Kjøttet fra dyr som ofres deles opp i tre deler, den ene til seg selv, den andre til kjente, og den tredje til fattige som ikke har råd til slik mat ellers. For min, og de fleste norske muslimers del, så betaler man heller for ofring i et fattigere land, og da brukes alt kjøttet i utdeling til fattige. Man starter ellers dagen med en fellesbønn (skjer i ymse moskeer og storsaler rundt om i Oslo, jeg var i ekebergshallen.) Etter dette skjer ofringen, om man gjør det. Deretter er det besøk til venner og kjente med mat og gaver til barna etc, og det er også en tanke om å tilgi noen hvis man er sint på noen. (en av grunnene til at jeg mener det var helt idiotisk taktisk sett av amerikanerne (la oss bare innrømme det, det var de som stod for dette) å henrette Saddam Hussein på denne dagen (det var Id i Irak på lørdag). De kommer til å angre på det også tror jeg, dette var verre enn "bring'em on" greia til Bush.)Nåvel, jeg divergerte litt der, tilbake til Id. Id pleier å feires med pene klær, god mat og gode handlinger. Smil, omtanke og omsorg må prege dagen enda mer enn allers.Når muslimer gratulerer hverandre med denne dagen sier de vanligvis et av disse ordene:1. Kul 'am wantum bikhayr (Godt nytt år).2. Taqabbal Allah ta'atakum (Måtte Gud akseptere deres handlinger)3. Id mubarak (velsignet høytid)

31.12.2006 @ 13:46
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av:

Selv om jeg ikke ikke feirer Id så ønsker jeg deg og dine en riktig så fin feiring og godt nytt år.

31.12.2006 @ 14:46
Postet av: Shoaib

Tusen takk min venn uten nick :)

31.12.2006 @ 16:23
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg også ønsker deg en kjempefin feiring og et godt nyttår, Shoaib! ikke gi dg med innleggene. Du får meg til å tenke og det liker jeg ;)

31.12.2006 @ 16:37
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Takk det samme!

31.12.2006 @ 17:14
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Trond

Mannen uten nick var meg gitt.

31.12.2006 @ 17:41
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: PonderN

Kul 'am wantum bikhayr :)

31.12.2006 @ 19:47
Postet av: Shoaib

Heisann trond, kjekt da :) PonderN, godt nyttår til deg og :P

31.12.2006 @ 20:08
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Beate

Kjære Shoaib!Det har vært en glede å ha blitt "kjent" med deg i året som gikk, jeg ser frem til å lese mer av deg i året som kommer. Godt nytt år og velsignet høytid!

31.12.2006 @ 20:19
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Shoaib

Hei igjen Beate, Ble egentlig først kjent med bloggen din grunnet dine Hodja historier som jeg satte høyt, men senere har jeg hatt stor glede av diskusjoner med deg, og å lese dine innelgg. Da gjenstår det bare å si takk for rosen, og ditto. Gleder meg til å bli bedre kjent med deg og lese mer av det du skriver!Beste ønsker for det nye året!

31.12.2006 @ 21:52
URL: http://islam.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3344381
hits Site Meter