Dødsdommen mot Saddam utført

Hva skal man synes om det? Det er mange ulike reaksjoner fra rundt omkring i verden. Hva mener så jeg om saken, vel slik jeg skrev i en kommentar hos tiqui, så er det største problemet at de forhold han ble dømt for, i all hovedsak, er forhold som forgikk på et tidspunkt hvor han var "vår mann i Bagdad" for USA og andre vestlige land.

Rettsaken fulgte heller ikke noe særlig standard, og ble nærmest en farse. Standarden var omtrent som saker som ble prøvd under hans egen regjeringstid. Han fortjente kanskje ikke bedre, men man viser her ikke noe bedre for fremtiden i Irak.  Jeg er også bekymret for martyreffekten, og jeg tror dette vil så bitterhetens frø for veldig mange. Ikke minst er jeg enig med tiqui i at mannen fortjener å dømmes til å leve i fangeskap med sine forbrytelser.

Det han ble dømt for var bare en brøkdel av sine forbrytelser, jeg undres om det var fordi resten innvolverte for mye vestlig hjelp og det ble for flaut?

Også, jeg tror han vil bli en "martyr" i manges øyne, og folk vil (la meg rette det opp, folk har allerede begynt) å se tilbake på tiden under ham som bedre. Når 90% av irakerne mener at de hadde det bedre før invasjonen, altså under saddam, kan man begynne å lure. Dette da i en undersøklse som inneholder alt mellom 34-84% er shiaer. (34% identifiserer seg som shiaerv + 50%som bare muslimer. De som identifiderer seg som sunni er 14%. Man opplyser ike hva/hvem de siste 2 %ene er, men jeg vil gjette på at de er fra ulike kristne kirker.)


Vil ellers anbefale "A dictator created then destroyed by America" av Robert Fisk.

Kommentarer:
Postet av: Martin

Enig med deg i at dette antageligvis vil skape en martyreffekt. Spesielt siden hans siste ord var noe om at Palestina er arabisk..dette gir selvsagt kjøtt på beinet til hardbarkede antisionister.Jeg synes også at det er pussig at USA som skal kjempe så mye for demokratiets utvikling i de muslimske landene faktisk utfører og støtter dødsstraff. Hvorfor kan de ikke se at de går på akkord med sitt eget ideal? For meg blir det en tankevekkende advarsel om dobbeltmoralens skjærende effekt. At Saddam Hussein fortjente å bli hengt er èn ting, men hvem kan med hånden på hjertet si at de virkelig fortjener å ta hans liv? "Den som er uten synd, han kan kaste den første stein", sa Jesus. Glemmer vi dette når hevnen er for søt?.. dette er langt ifra en gledens dag.

30.12.2006 @ 17:52
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Maren

Jeg er helt enig. Etter det han har gjort, fortjener han ikke martyrdøden han nå har fått.Dessuten er jeg i mot dødsstraff generelt. Hvis noe først han gjort seg fortjent til dødsstraff, fortjener de ikke en så rask og enkel avslutning. De fortjener noe mye værre . De fortjener livstid på enescelle.

30.12.2006 @ 18:25
URL: http://www.gietlitevink.blogspot.com
Postet av: Helge

At det har blitt foretatt en meningsmåling om "levestandarden" (eller hva man vil kalle det) i Irak visste jeg ikke. Takk for lenken. Dette viser jo klart at det er store sjanser for at eks diktatoren kan få stor sympati, til og med martyrstatus.

30.12.2006 @ 23:39
URL: http://www.helges.net
Postet av: Hodja

"Vår mand i Bagdad for de vestlige lande" - en sandhed med modifikationer:http://hodja.wordpress.com/2006/11/12/lasse-ellegaards-gr%c3%a6nsel%c3%b8se-hykleri/

31.12.2006 @ 00:04
Postet av: Shoaib

Takk for din post Hodja, jeg snakker om noe helt annet imidlertid når jeg kaller Saddam USA/Vestens mann i Baghdad. Det har både med det at han kom til makten med CIA hjelp, og at han fikk våpenleveranser. SIPRI sine figurer hadde kanskje ikke alt med seg, eller det kunne være noe annet, jeg skulle gjerne sett bakgrunnsdataene for den figuren.I mellomtiden, les disse:http://www.thirdworldtraveler.com/Iraq/Saddam_MadeInUSA.htmlhttp://www.truthout.org/docs_02/09.18A.neswk.us.iraq.htmhttp://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,866942,00.htmlhttp://www.muslimedia.com/ARCHIVES/features98/saddam.htmhttp://www.unknownnews.net/saddam.html

31.12.2006 @ 01:28
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Trond

Shoaib jeg har nå ordnet opp i anti konservativt forum og trro jeg har funnet feielen. det var ikke meningen at dine kommentarer ikke skulle komme på trykk. Forsøk nå så se om det funker.

Postet av: Shoaib

Takk trond, trodde heller ikke det var meg du blokkerte, antok det var noe som var feil :)

31.12.2006 @ 02:54
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Gikk ikke nå heller Trond, her er kommentaren:Heisann, ja her var da kommentaren min til dette trond :) Det er to meget idiotiske ting med dette. For det første, det han ene kongressmannen som klagde på dette sier, er feil. Flere jøder har avlagt ed på sin hellige bok. En av de beste artiklene til støtte for denne muslimske politikerne er faktisk skrevet av en jøde. Hans poeng var faktisk det samme som meg. Jeg finner ikke artikkelen hans, men skal se om jeg kan finne den. Poenegt hans var at han faktisk ville bli veldig bekymret om en muslim tok en ed på en bibel. Han ville bli bekymret fordi han ikke ville være sikker på om mannen mente det. Det er noe flk flest ikek ser ut til å skjønne. Når mannen avlegger ed på en bok han ser på som hellig, så mener han det faktisk.

31.12.2006 @ 03:04
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

"Poenegt hans var at han faktisk ville bli veldig bekymret om en muslim tok en ed på en bibel. Han ville bli bekymret fordi han ikke ville være sikker på om mannen mente det."Dette argumentet kom jeg med i diskusjon med pastor Jan Åge Torp. Fikk ikke noe motsvar på det dessverre.

31.12.2006 @ 07:01
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Trond

Shoaib: Meget godt poeng. Men dette er de kristen konservative i usa sitt mål slik som målet deres er i mange andre land. All religion i opposisjon yil dem selv skal vekk. Hvorfor kommentaren ikke kommer på trykk vet jeg ikke. Har skrevet til blogsoft, men ikke fått noe svar. Martin: Det er fordi Torp svarer på det han vil svare på. Han tør ikke noe annet, mann er han jo ikke.

31.12.2006 @ 13:02
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Svadaen fra Fisk om at Saddam er et CIA produkt faller på sin egen urimlighet. Derimot kan man si at USA en sterk nasjonalistisk motvekt til en mulig Sovjetisk ekspansjon mot den Persiske gulfen.Mulvarpene som arbeidet i samforstand med KGB i Moskva velger Fisk fullstendig å se bort fra.Venstreekstremistene i Norge blir også hysteriske når de blir minnet om spionen Arne Treholdts arbeide for Saddam.Venstreekstremister utmerker seg som vanlig med en svært forenklet og selektiv analyse.Det perfekte grenseløse hykler.

Postet av: Peder Dahl

http://hodja.wordpress.com/2006/11/12/lasse-ellegaards-gr%c3%a6nsel%c3%b8se-hykleri/Svadaen fra Fisk om at Saddam er et CIA produkt faller på sin egen urimlighet. Derimot kan man si at USA en sterk nasjonalistisk motvekt til en mulig Sovjetisk ekspansjon mot den Persiske gulfen.Mulvarpene som arbeidet i samforstand med KGB i Moskva velger Fisk fullstendig å se bort fra.Venstreekstremistene i Norge blir også hysteriske når de blir minnet om spionen Arne Treholdts arbeide for Saddam.Venstreekstremister utmerker seg som vanlig med en svært forenklet og selektiv analyse.Det perfekte grenseløse hykler.

Postet av: Anti-venstreekstremist.

I tidsromet 1973-19901% AV våpenleveransene var amerikanske.57% Sovjetiske13% Franske12% kinesiske.

01.01.2007 @ 03:27
Postet av: Klassisk KGB dessinformasjon.

http://www.thirdworldtraveler.com/Iraq/Saddam_MadeInUSA.htmlhttp://www.truthout.org/docs_02/09.18A.neswk.us.iraq.htmhttp://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,866942,00.htmlhttp://www.muslimedia.com/ARCHIVES/features98/saddam.htmhttp://www.unknownnews.net/saddam.html

01.01.2007 @ 03:30
Postet av: Shoaib

Antivenstreekstremist: Har du rådataene bak disse figurene tilgjengelig?Mener du at kongressmannen gonzales fra en av linkene du la inn over her lyver? Hva med de deklassifiserte papirene som Guardian artikkelen peker på?

01.01.2007 @ 13:17
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Anti-venstreekstremist.

Elementtært min kjære Watson.http://www.sipri.org/Gå etter typebetegnelse på våpensystemer Irak brukte mellom 1970 og 1990.Våpnene som ble brukt til å slakte Iranere med var stort sett Russiske,Kinesiske og Franske.Det var stort sett den samme ubruklige dritten SYRIA-LYBIA og alle andre totalitære diktaturer fikk levert i håp om at de kunne overvinne Israel og kaste jødene på sjøen.Five Super Étendards were loaned to Iraq in 1983 while the country waited on deliveries of the Dassault Mirage F1s that had been ordered. These aircraft used Exocets to great success against Iranian tankers in the Persian Gulf before being returned to France in 1985.At 8:00 PM on 17 March 1987, a Mirage F-1 fighter jet took off from Iraq's Shaibah military airport and headed south into the Persian Gulf, flying along the Saudi Arabian coast. An Airborne Warning and Control System (AWACS) plane, in the air over Saudi Arabia and manned by a joint American-Saudi crew, detected the aircraft. Aboard the USS Stark, a Perry-class frigate on duty in the gulf, radar operators picked up the Mirage when it was some 200 miles away; it was flying at 5,000 feet and traveling at 550 mph. Captain Glenn Brindel, 43, commander of the Stark, was not particularly alarmed. He knew it was fairly common for Iraqi and Iranian warplanes to fly over the gulf. Earlier in the day, Iraqi jets had fired missiles into a Cypriot tanker, disabling the vessel. But no American vessel had been attacked.Løgnpropagandan som skal klistre Saddam til Amerikanerne er den samme som kan bruker mot Norge eller Pakistan.Det er klart USA ønsket et best mulig forhold til Irak som var et viktig land nær den persiske gulf under dend kalde krig.

Postet av: PSYWAR purposes

What will be the impact of the execution of Saddam Hussein on the global jihad being waged by Al Qaeda and the International Islamic Front (IIF) outside Iraq? Marginal so far as Al Qaeda and the IIF are concerned. Osama bin Laden never liked Saddam Hussein, whom he used to look upon as an apostate because of his secular and socialistic policies. While Al Qaeda and the IIF would exploit the Sunni anger over the execution for PSYWAR purposes, it is doubtful whether they would mount any spectacular act of terrorism in foreign territory as a reprisal for Saddam's execution. Al Qaeda would not like the dead Saddam to emerge as an iconic martyr. It would not like the Ummah to view Saddam's execution as a sacrifice for the cause of Islam. He would be portrayed more as an anti-US Muslim militant than as a leader of the Ummah. While the chances of an Al Qaeda-mounted operation outside Iraq to avenge the execution of Saddam are thus minimal, there is a greater danger of individual Muslims in the overseas diaspora carrying out acts of terrorism to avenge his execution. Terrorist strikes similar to the London blasts of July,2005, are a greater probability and need to be guarded against.

01.01.2007 @ 15:18
Postet av: Shoaib

Kjære deg, den ahr jeg sett allerede, jeg snakket om rådataene. Jeg ønsket å se hva som lå bak. Å bruke våpentyper kan bli litt vel idiotisk tror jeg. Bortsett fra Stinger raketter brukte motstandskjemperne i Afghanistan bare sovjetiske våpen. Også amerikansk hjelp kom i form av sovjetiske våpen de kjøpte inn rundt omkring. Lite amerikanske rifler og andre våpen. Følger man din logikk (slik jeg skjønte den ) må man jo nesten si at det hovedsaklig var russerne som stod bak mujahedin i Afghanistan. Det skjønner alle at de ikke gjorde. Fisk har skrevet mer om dette, men hvis man ikke tror på ham er det jo greit. For de som gjør kan man se litt her: http://news.independent.co.uk/world/fisk/article2114403.ece

01.01.2007 @ 15:50
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Anti-venstreekstremist.

Vel .Fisk er jo oppfinner av den selektive journalistikk og historiefortolkning.Skal man følge hans logikk konsekvent kunne de ikke blitt ekte demokrati i hverken Portugal,Spania,Hellas ,Chile,Syd-Korea ,Taiwan eller noen land der drittsekker med tvilsomt demokratisk sinnelag tidvis ble støttet av USA. Misjonærjournalistikken til Fisk kan nok avdekke endel fakta ,men hans ensidige demonisering av hans politiske meningsmotstandere forkvakler hans analyse.

01.01.2007 @ 17:41
Postet av: Anti-venstreekstremist.

90% av japanerne og tyskerne hadde det bedre i 1940 enn i 1945 oså. Hva vil du bevise Shoaib?Det eneste du oppnår er å stå på sidelinjen å applaudere sunni-arabernes-Joseph Goebbles som har populære religiøse programer på al-jazzera.

Postet av: Anti-venstreekstremist.

Positions on DemocracyAl-Qaradawi's positions are criticised by democrats as incompatible with democracy, or even contrary to democracy. Several of his fatwa's are seen by many as against universal human rights:He refuses the separation of state and church: "Since Islam is a comprehensive system of `Ibadah (worship) and Shari`ah (legislation), the acceptance of secularism means abandonment of Shari`ah, a denial of the Divine guidance and a rejection of Allah’s injunctions. (...) the call for secularism among Muslims is atheism and a rejection of Islam. Its acceptance as a basis for rule in place of Shari`ah is a downright apostasy." [5].He rejects equal rights for women for inheritance (e.g. in areas as family law and inheritance law): "Those misguided people cudgel their brains in finding out lame arguments that tend to give both males and females equal shares of inheritance." [6].He opposes democracy as a majority vote might differ from the commands in the Qur'an and Sunnah, "the Shari`ah cannot be amended to conform to changing human values and standards, rather, it is the absolute norm to which all human values and conduct must conform ..." [7].He supports a punishment for apostasy: "All Muslim jurists agree that the apostate is to be punished. However, they differ regarding the punishment itself. The majority of them go for killing; meaning that an apostate is to be sentenced to death." [8].He states that female genital mutilation, 'FGM', is not obligatory [3]. However, he opposes a fatwa condemning FGM[4]

04.01.2007 @ 02:34
Postet av: Odd Inge

Det var feil å innvadere Irak (ivertfall på den måten invasjonen ble utført på), det var også feil å henrette Saddam Hussein. Vi må tenke historie, Saddam Hussein var en liten løpegutt for amerika. "Shaking Hands: Iraqi President Saddam Hussein greets Donald Rumsfeld, then special envoy of President Ronald Reagan, in Baghdad on December 20, 1983."Her er et dikt som forteller historien veldig riktig og bra!http://www.vgb.no/14296/perma/145267

06.01.2007 @ 17:44
URL: http://www.vgb.no/14296
Postet av: Shoaib

Jeg er enig.

07.01.2007 @ 12:16
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Anti-venstreekstremist.

Venstrekstremistene har pussig selektiv måte å tolke historien på.Etter Sovjetunionens oppløsning skjer dette på en annen måte. Nå er Russlands den største eksportør av våpen til den tredje verden. Det skjer i full åpenhet eller via stråmenn på Kypros (Arne Treholt kunne sikkert fortelle oss mye interessant om dette).Arne Treholt, som allerede var vel plassert i FN i New York, ble arrestert, tiltalt og dømt for spionasje til fordel bl.a. for Saddam Hussein. Men hva hadde det med PLO å gjøre? Da Yassir Arafat studerte ved Universitetet i Kairo, ble han kjent med den 8 år yngre Saddam Hussein. som hadde vært fengslet i Irak etter et mislykket kuppforsøk. Han hadde politisk asyl i Egypt, og ble medlem av "Det muslimske Brorskap" i -63. Saddams videre karriere er velkjent.

07.01.2007 @ 15:54

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3333435
Saddam er d?d, men det gir ingen glede

Dødsstraff er uverdig, uansett hvem og hva forbrytelsen gjelder. Vi er mennesker, vi kan tenke, vi bør ha moral. Vi skal ikke drepe. Derfor : Ingen grunn til feiring, selv om Saddam definitivt fortjente en straff.Det må forresten v&ael...

radiohode
30.12.2006 @ 19:42
hits Site Meter