Interessant debatt hos document.no

Debatten dreide seg fort vekk fra det det opprinnelige innlegget snakket om. Og det var i den påfølgende debatten at jeg fant ut at jeg kunne egentlig like gjerne ta debatten her. Jeg prøvde først å legge inn kommentar hos document.no, men lange kommentarer med linker til likte ikke kommentarfeltet tydeligvis, så jeg endte opp med å bestemme meg for å ta det her. Noen feil i postene trigget egentlig ønsket om å gjøre dette da.

Tanken på at Hezbollah har angrepet israel i 6 år, mens Israel ikke har gjengjeld er feil. Sannheten er at Israel har angrepet mål i Libanon, mens Hezbollah har angrepet mål i Israel i hele denne perioden med jevne mellomrom. Ønsker man barnehageleken (han begynte ... nei, han ... ) så må man gjerne ta den, men saken er ihvertfall at begge har krysset grensene i hele denne perioden, begge har skutt mot mål hos hverandre.

Det Hezbollah ikke har gjort tidligere er å angripe sivile mål. Men noe få mennesker synes å vite er at Hezbollah angrep faktisk ikke sivile mål nå heller. Vi har jo hørt om disse "ikke-så-treff-sikre-rakettene" som de skjøt ut. Veeel ... ser ut som ikke alt var som man sa i denne saken også ... jeg vil anbefale disse sidene:

http://www.antiwar.com/orig/cook.php?articleid=9475

http://www.antiwar.com/orig/cook.php?articleid=9511

Ifølge disse, onsite, rapportene virker det som om rakettangrepene faktisk var rettet mot militære mål. Det stemmer med faktiske rapporter fra noen måneder tilbake hvor et hizbollah fly (førerløs drone) fløy over israel før det krysset tilbake over til Libanon. Dette flyet skal ha kartlagt militære mål i Israel, men siden disse var i sivilt område har disse rakettene også truffet sivile selvsagt.

Men tallenes tale er klar, israel myrdet i overkant av 1.200 libanesere, de fleste sivile. Hezbollah drepte 160 israelere, de fleste soldater.

Altså, hvis Israelerne prøvde å angripe hezbollah, ikke sivile så gjorde de en dårlig jobb, mens hvis hezbollah prøvde å drepe flest mulig sivile israelere, så gjorde de en dårlig jobb ... hvis man vil tro på det da. Jeg tror at i begge tilfellene gjorde disse soldatene på begge sider det som de ble beordret til ...
 
- Shoaib

Kommentarer:
Postet av: MSS

Ulovlig var det kanskje ikke, rent teknisk, men selv FN fordømmer israels bruk av klasebomber. Det er også ganske ille at de fleste av bombene ble droppet i de siste timene av konflikten. Sånn bare for å sørge for at det sivile tapstallt skulle fortsette en stund, liksom!

Postet av: Aleks

Du kan ikke klandre Hezbollah for å ikke ha gjort et forsøk, med opp til 200 raketter avfyrt per dag, de fleste mot sivile områder. En god del av disse hadde kulelagre i krigshodet, slik at de kunne drepe mennesker i størst mulig omkrets.Hadde Hezbollah turt å sloss åpent, uten å gjemme seg bak ryggen på sivile, så hadde de blitt tilintetgjort på seks timer, og det visste de.

05.01.2007 @ 05:16
Postet av: Shoaib

Har du i det hele tatt lest linkene jeg la ved? Det motbeviser det du sier i stor grad, eller hva med http://www.mpacuk.org/content/view/2463/1/ ???"Turt å sloss åpent" er en idiotisk sak å snakke om. Hva synes du om israelske soldater i pansrede kjørtøy og fly flere tusen fot oppe i luften som bomber folk med pistoler og geværer?Det med å gjeme seg bak sivile sier meg igjen at du ikke engang har SETT linkene jeg la ved. De viser nemlig et helt annet bilde enn det du legger frem.

06.01.2007 @ 12:39
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1930520
hits Site Meter