Min holdning til Ahmadinejad

En god venn advarte meg om at jeg burde være forsiktig med forsvaret av den iranske presidenten Ahmedinejad, slik at jeg ikke blir oppfattet som en apologet for mannen. I hete diskusjoner strekker man ofte argumenter litt mer, og kan ofte komme i skade for å gi folk en feil oppfatning av hvor man står.

Jeg vedkjenner dette, og skal da her forsøke å gjøre mitt syn på Ahmadinejad klart. Jeg liker egentlig ikke mannen noe særlig, har ikke sansen for ham politisk eller religiøst. Mitt forsvar av ham, i den grad jeg forsvarer ham, grunner mer i den demoniseringen av mannen som jeg ser i endel medier og  ymse steder i bloggsfæren. Jeg har også et problem når folk erklærer en person for absolutt ondskap og fordømmer alt hva vedkommende gjør og står for, og ikke greier å se at folk kan være både gode og onde.

Ellers, jeg mislikte sterkt "Holocaust konferansen" som ble holdt i Iran tidligere iår, men samtidig ser jeg med litt undring på at ytringsfrihetsfundamentalistene som stod på barikadene under karikaturstridighetene plutselig hoppet over på motsatt side og fordømte dette. Jeg mener altså at dette burde fordømmes, og burde således være glad til (og det er jeg), men det som er merkverdig er da praksisen med doble standarder og ulik behandling.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3314762
hits Site Meter