Var det verdt det?

Krigen i Libanon mellom Hezbollah og Israel har krevd over 1.200 libanesiske liv, de fleste sivile, og 160 israelske, de fleste soldater. Hezbollah lederen sheikh Hassan Nasrallah sier til BBC at hadde han vist at raidet for å ta til fange to israelske soldater ville starte en krig, så ville han ikke valgt å gjøre det. Om han trodde at det var 1% sjanse for at dette skulle skje ville han ikke ha gjort det sier han.

        "I would say no, definitely not, for humanitarian, moral, social, security, military and political reasons."

 

Det er et interessant fenomen, denne geriljalederen viser på mange måter mer statsmannstendenser enn det topppolitikere i både arabiske land og Israel har gjort. Israel som nektet å forhandle om å frigi kidnappede libanesere (de fleste sivile) som de holdt, i bytte mot de to fangede soldatene, ser nå ut til å være på gli. Man kan spørre seg, hvis de skulle ende opp meg å gå for en politisk løsning alikevel, var de sivile og militære livene verdt det?


Nå trodde selvsagt ikke Israel at de skulle møte så sterk motstand, og de innså neppe at dette kunne ødelegge bildet av israelske 'supersoldater', i så tilfelle kan det hende at de også ville ha tenkt seg om både en to eller tre ganger.


Den mest interessante analysen av denne krigen synes jeg imidlertid at den amerikanske professoren Stephen Zunes står for, han mener at israel kjempet denne krigen for USA. Han drar også noen interessante analogier mellom forholdet mellom USA of israel, og måten europeiske herskere brukte jøder som syndebukker tidligere.
 

Sheikh Hassan Nasrallah mener at det ikke var verdt det, har noen spurt israels statsminister det samme?


- Shoaib

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1906920
hits Site Meter