Julefeiring i Pakistan

Litt spesiellt å sitte og se på kristen julefeiring i Pakistan. Det jeg personlig synes er litt dumt er at feiringen blir noe vel amerikanisert, og det fikk jeg høre fra kristne klassekamerater og venner av min kone i Pakistan også da jeg var der for noen måneder siden. Er vel ikke noe som er spesiellt for Pakistan, da en kan høre det fra kristne nordmenn også. :)

Det som også var litt spesiellt var å se muslimske ledere som deltok i julefeiringen, mest for å vise støtte og gi en følelse av sikkerhet til de kristne. Offentlige personer deltar jo alltids, men jeg kan ikke huske å ha sett så tung deltagelse av muslimske ledere. Etter et veldig turbulent år var det kanskje nødvendig, men itt rørende å se igrunn også. Nå skal det sies at jeg heller ikke har sett pakistansk tv rundt juletider før, så jeg vet jo ikke om dette er så uvanlig, men det var litt overaskende for meg. Var det mine norske fordommer som spillte inn?

Kommentarer:
Postet av: Beate

Jeg vet i alle fall at for noen år siden, da det var en del drap på kristne, så stilte muslimske ledere opp. De både reiste rundt og sa klart i fra at dette var galt, og de arbeidet mye sammen med kristne ledere.

25.12.2006 @ 16:00
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Shoaib

Det var jo bra, det er ved slike tilfeller religiøse ledere har et ekstra ansvar, godt å se når de tar det alvorlig! :D

25.12.2006 @ 17:29
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3267943
hits Site Meter