Veldedighet

Noe å tenke over, for alle og enhver:

"It doesn’t count as charity unless it hurts when you give it."

-Dr. Mustafa Ceric, Reis-Ulema of Bosnia 

Kommentarer:
Postet av: Knut Stian Olsen

Kanskje denne uttalelsen er riktig, men jeg personlig mener at den "avlat-politikken" vesten fører i dag ikke vil føre frem, desverre...Jeg tror på "hjelp til selvhjelp"... dvs at man kan sette visse krav til hva en evt bistand brukes til. Jeg vet at det gjøres til en viss grad i dag også, men langt fra nok.En mer målrettet bistandspolitikk mener jeg ville vært mer hensiktsmessig enn den bistandspolitikken vi har i dag...Men sitatet er godt og jeg kommer til å legge det til i min sitatblogg :O)

25.11.2006 @ 05:54
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Samaha

Assalamu Alaikum!Thought I'd drop by here and say hello. Nice to see the quote :)

25.11.2006 @ 07:01
URL: http://www.samaha.wordpress.com
Postet av: Tiqui

Knut Stian: "Hjelp til selvhjelp" og "krav til hva bistanden skal brukes til" er jo selvmotsigende! Enten gir du hjelp til det mottageren selv ønsker å "hjelpe seg med", eller så setter du krav til hva det kan brukes til. I det siste tilfellet blir det i så fall bare en skinn-selvhjelp ettersom mottageren er nødt å tilpasse sitt investeringsønske etter det målet donoren har... Det er IKKE hjelp til selvhjelp..

25.11.2006 @ 10:26
URL: http://tiqui.blogg.no
Postet av: Shoaib

Knut Stian, dette var vel mer knyttet til problematikken rundt hvor mye man gir. Altså at man skal merke på lommeboken når man gir, før man kan kalle det veldedighet. Men hjelp til selvhjelp er vel hjelp der mottageren bestemmer, ikke giveren? For noen av prosjektene som settes iverk er nesten mer fordelaktige for giveren enn mottageren, da kan man lure på hensikten. (endel såkalt uhjelp kommer ofte med krav om bruk av giverlandets produkter ... og til slutt kan man undres over om det er de selv som tjener på det. )Samaha: waleikum salam, not too much english material here as of yet, but with time I hope to add more stuff :)Tiqui: Enig

25.11.2006 @ 11:37
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

Et godt sitat. Ellers vil jeg legge til at frihandel alene kan ikke hjelpe de tusener,- millioner av folk som hver dag lider av sult og sykdommer. Bistand er også svært nødvendig og kommer antageligvis alltid til å være det.

25.11.2006 @ 13:24
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Tor Økland Barstad

Muslimen: Litt uenig med sitatet. Poenget med veldedighet er at det skal hjelpe mottakeren. At det svir for avgiveren er ikke noe mål i seg selv.Tiqui: Ting kan være hjelp til selvhjelp, og fortsatt stille krav til hva det brukes til. Med hjelp til selvhjelp mener man at det hjelper på lang sikt (feks. utdanning, oppbygning av egne næringer, osv.), ikke at mottakeren selv velger hva pengene brukes til. En del av de fattige landene som i dag ledes av diktatorer ville nok brukt penger på militær, og andre ting som ikke kom folket til gode, hvis de skulle få valgt selv hva pengene skulle brukes til. Det er viktig å høre på hva lokalbefolkningen, som tross alt har mye kunnskap om forholdene, har å si, men å gi penger som myndighetene valgfritt disponerer tror jeg ikke er noen god ide. Eller missforsto jeg hva du mente nå?

17.12.2006 @ 16:35
URL: http://www.torsblogg.blogs.no/
Postet av: Shoaib

Tor: Sitatet har egentlig mest med muslimer å gjøre. Det som er poenget er at hvis man hjelper noen uten at det er noe vanskelig så har du igrunn ikke gjort så mye. At den som fikk hjelp faktisk fortsatt blir hjulpet er jo sant, men her snakker man om forholdet mennekset/Gud.Noe merkelig forklart, men håper du forstod.

17.12.2006 @ 20:15
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2858495
hits Site Meter