Al Qaida, I irak

Drapet på Lederen for "Al Qaida i Irak", Abu Musab Al Zarqawi, ser ut til å ha ført til at "Al Qaida" til slutt har fått innpass i Irak. Bortsett fra navnet hadde nemlig ikke organsiasjonen til Zarqawi ikke så mye med "Al Qaida" å gjøre. Osama Bin Laden og hans følgesvenner ifra Al Qaida skal ha sendt en dyktig veteran fra Afghanistan konflikten, Abu Hamza al-Muhajir, til Irak. Forbindelsen med Irak, som USA brukte som forklaring for angrepet på Irak, stemte ikke, men merkelig nok kan det virke som den vil gjøre det nå. Al-Muhajir vil også etter sigende skalere ned interne stridigheter i motstanden mot okkupasjonen, og satse mer på angrep mot okkupasjonsstyrken. Operasjonene øker i antall, og omfang.

En litt morsom nyhet synes jeg, eller er det tragikomisk? Iraks Regjering tilbyr Amnesti til motstandsbevegelsen, men med unntak for de som har angrepet irakiske eller soldater fra okkupasjonsstyrken. Hva er igjen da, kan man spørre seg? Angrep på okkupasjonssoldater er jo lovlig under intenasjonal lov også. Mens når Amerikanske soldater skyter sivile på sjekkpostene slipper straff. Selv når de skjøt en italiensk etteretningsoffiser ser det ut som de slipper straff.

En liten kuriositet, Costa Rica ønsker å få navnet sitt fjernet frar listen over de land som støtter krigen i Irak, det får de ikke lov til sier USA. Når sant skal sies har Amerikanerne faktisk rett her, man kan fjerne sin støtte, men når man ført har støttet noe kan man ikke endre de historiske akrivene. AT mange pro-neokonservative websider fremdeles lister Costa Rica opp som en del av "koallisjonen av de villige" er et helt annet problem.

Samtidig blusser konflikten i Afghanistan opp igjen. Et annet navn kommer frem som man bør merke seg, Jalaluddin Haqqani. En av de mest suksessfulle, og respektertem mujahedinkommadantene fra den sovjetiske okkupasjonsperioden, han var aldri en av 'krigsherrene'. Han skal ha overtatt kommandoen over de militære operasjonene til Taliban. Dette kan bare bety mye større problemer derKommentarer:
Postet av: Peder Dahl

Virket hjernevasketSyv personer er arrestert i Miami. De er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot USAs høyeste skyskraper. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1364111.ece150 Taliban-soldater dreptVi må finne en bedre måte å bekjempe de militante på, en måte som avvæpner terroristene ved å stoppe deres kilder til penger, trening, utstyr og motivasjon, sier Afghanistans president Hamid Karzai. - Hvis vi ikke gjør det vil vi lide. Det afghanske folket lider nå, men hvis vi ikke stanser kildene til terrorisme, så vil Vesten lide igjen, sier Karzai.

Postet av: Anne Olsen

Bred muslimstøtte til KrekarMagazinets spørrerunde blant muslimer i Oslo viste at mange karakteriserer Krekar som god muslim. Mulla Krekar nyter stor respekt blant muslimer i Oslo. Det viser en rundspørring Magazinet har gjort blant muslimer på Grønland.Tror på kalifatetSamtlige muslimer Magazinet fikk i tale støttet helhjertet opp om Krekar.- Ja, mulla Krekar er en god muslim, sier en gutt i slutten på tjueårene som kommer sammen med tre andre jevnaldrende venner. De tre er skjønt enig om at Krekar er en god representant for muslimene:

Postet av: Shoaib

Nå var jo dette en flere måneder gammel artikkel fra Magazinet. Men det er vel bare Magazinet som kan transformere resultatet fra en spørrerunde på Grønland til å bli "bred" støtte.

24.06.2006 @ 22:49
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Trond

Spørreunderskelse der forfatteren går ned på Grønlad og spurt tilfeldige forbipaserende. har drevet med undersøkelser selv noen år og den du der referer til er ikke representativ.Snakket med en kollega i kurder radion her i Bergen i dag og de hadde ikke mye fint å si om Krakar. På møte i Stavanger for noen år siden ble han pepet ut av en sal fullsatt med kurdere.Han makt som gerillijaleder er også sterk overdrevet. han hadde kanpt nok okkupert noe som helst. dette er en mann norsk media har gitt alt for mye fokus i utgangspunktet noe som faktisk er med å ødelegge langt mer for sammerbeide mellom de ulike folkegruppene i norge i tillegg til at det gir FRp alt for stor oppsluttning.

25.06.2006 @ 01:57
URL: http://trond.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Jeg er enig. Egenmtlig må jeg si at jeg synes Krekar ofte blir presentert på noe feil måte, men for hver gang han e fremme i mediene med slike utspill må man begynne å lure.

25.06.2006 @ 11:14
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Mulla Krækar

Muslimer bosiddende i Vesten mener terrorisme kan være iorden for at forsvare ‘islam’http://www.uriasposten.net/?p=3592

25.06.2006 @ 17:20
URL: http://www.uriasposten.net/?p=3592
Postet av: Shoaib

Feil, du kan si at NOEN muslimer bosatt i vesten mener det. Måten du sier på sier noe helt annet, som ikke stemmer.

26.06.2006 @ 18:25
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Muslimer bosiddende i Vesten mener terrorisme kan være iorden for at forsvare 'islam'.Ikke alle muslimer selvsagt.Hun stod til Muhammed-demonstrationen og råbte hadefulde slagord mod Danmarks ambassade i London i februar. Fem måneder senere forsøgte vi at afdække, hvad der går for sig bag sløret på en 20-årig islamist, der kun har foragt til overs for demokrati og vestlig lovgivning .

Postet av: Shoaib

Det du skriver enkelt sagt at ikke alle muslimer støtter terror, men at alle muslimer i vesten gjør det. Er det dette du mener?

27.06.2006 @ 16:40
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Nei da,jeg bare registrerer at islamister prøver å vinne frem med sin agenda.Det er en deprimerende story som går igjen over hele Europa: myndighetene lar en bestemt type muslimer slippe til som politiserer og islamiserer alle spørsmål. De unge tror det er disse som er verd å etterligne for de har oppnådd suksess og innflytelse. Dermed svikter myndighetene alle de som er britiske borgere først og så muslimer.Moderate eller kultur-muslimer undrer seg. De flyktet fra en slik nidkjær, dogmatisk religion, og opplever nå å møte den i Vesten.Michael Gove kommer den 29. juni ut med boken:Celsius 7/7, published by Weidenfeld & Nicolson on June 29 at £9.99. Order copies for £8.99

Postet av: Shoaib

Det virker som om man sitter med en maskin som spyr ur nye begreper som man fyller med mening nærmest etter behov. 'Kultur' muslimer er bare den siste i rekken av disse. Hvis man vil finne talsmenn blant muslimer som mener det samme som en selv, ja da er behovet for å ha med muslimer bare at man kan si det ... rent kosmetisk altså. Spørsmålet er vel egentlig hvem som er den rette representativen for muslimer.

27.06.2006 @ 22:22
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Jeg vil aldrig krybe til halvmånen. Jeg flygtede engang, men den skæggede nisse flyttede med. Jeg flygter aldrig mere. Aldrig.http://www.samtiden.com/vasterlandetsforsvar/framtidairak.htmLämna Irak!USA och England bör lämna Irak så fort tillfälle erbjuds. Väst skulle begå ett ödesdigert misstag om man baserade sin Irakpolitik på antagandet att det inte finns några väsentliga skillnader mellan västlig och icke-västlig kultur. Den huvudsakliga målsättningen med Irak-kampanjen var att störta Saddam Hussein och denna ambition har realiserats. Naturligtvis vore det bra om Irak förmådde ta steget från diktatur till demokrati, men det bör framhållas att en demokratisering av Irak knappast är de västerländska skattebetalarnas uppgift och ansvar. Till syvende och sist måste det vara upp till det irakiska folket att, på ett psykologiskt och institutionellt plan, visa sig värdiga det demokratiska styrelsesättet.

Postet av: Shoaib

Jeg ser ikke sammenhengen mellom de to artiklene. Kan du ikke skrive hva DU mener istednfor ren klipp og lim?

29.06.2006 @ 15:04
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1517528
hits Site Meter