Ansiktsslør er problematisk


En meget spennende og viktig kronikk fra dagens Aftenposten, anbefalt lesning:

Ansiktsslør er problematisk

FORBUDET MOT SLØR. Osloskolene kan nå innføre forbud mot ansiktsslør, niqab. Den fremstående norske muslimen Lena Larsen støtter forbudet. Hun mener at enkelte muslimer i Norge ikke tar nok hensyn til norske verdier i denne debatten.

av: LENA LARSEN, Ph.D.-student, Universitetet i Oslo

-----------------------------------


 


Kommentarer:
Postet av: Knut Stian Olsen

Hva mener du om denne saken?Som liberal mener jeg at folk må få kle seg som dem vil. Det gjelder også bruk av niqab...

24.06.2006 @ 02:47
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Shoaib

I utgangspunktet er jeg helt enig. Som muslim føler jeg meg ikke religiøst bundet til å forsvare niqab, men hadde begrunnelsen fra norske myndigheter vært en annen, så ville jeg vært mye klarere imot et slikt forbud. Men så kommer da læringssituasjonen og kommunikasjonsprobelmer for læreren inn som et moment. Det er et fagfelt jeg ærlig må innrøme at jeg vet lite om, og hvor jeg (inntil videre) må stole på ekspertene og pedagogene. Det er et argument jeg da (igjen inntil videre) må godta.

24.06.2006 @ 02:56
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg har enda ikke hørt skikkelig godt argumentet fra akademikerne på hvorfor muslimer ikke skal få gå med niqab på skolen, men inntil da ser jeg på dette som urettferdig, da en må få lov i et demokrati å gå med de symboler en vil. Om kristne får lov å gå med sine kors, burde vel muslimer få lov å bære religiøse plagg. På den betingelse at det er frivillig for den enkelte selvsagt. Og hvor mange som går me det frivillig av norske muslimer, skal jeg være forsiktig med å anta. Men jeg tror dessverre mange går me det fordi de blir tvunget til det i større eller mindre grad. Dette er selvsagt et inntrykk som får forbudet til å virke legitimt. Men antagelsen trenger selvsagt ikke å ha rot i virkeligheten.

24.06.2006 @ 06:04
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Martin, jeg tror ikke tvangsproblemet er så stort som enkelte vil ha det til, emn samtidig det at det bare er noen få gjør jo ikke saken bedre. Men uansett, denne skaen dreier seg ikke om bruken av religiøse symboler, skolen er veldig klar på at de ikke har problemer med hijab. Problemet med bruken av Niqab blir ganske ulik. EN ting er hvordan den påvirker læringssituasjonen, en annen er hvordan skal man kunne identifisere en elev f.eks ved eksamen? Dette er problemer en må ta på alvor, som jeg må si at jeg synes Islamsk Råd Norge (IRN) og ulike norske muslimske organisasjoner har gjort, istedenfor å følge ryggmargsrefleksen og tenke at dette er feil. Det handler om å se saken fra flere sider, og jeg synes at man har greid det i denne sammenhengen.

24.06.2006 @ 13:14
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1515992
hits Site Meter