Overoptimistisk?

Enkelte ganger kan journalister la lysten til å gjøre noe virkelig sensasjonellt ta helt overhånd. Denne Telegraph artikkelen er en case studie i dette. Vi leser her:

Despite suffering one dead and two seriously wounded last week, Operation Mountain Thrust has forced the insurgents out of villages and recovered areas not held by security forces for 30 years.
30 år? det vil si fra 1976 fremtil idag! Med mindre man mener at security forces kun er snakk om hvite soldater (russere, amerikanere, briter) så er dette da reneste sprøyt. Eller er det bare en tastefeil hvor det skulle stå 3 år og ikke 30?


Kommentarer:
Postet av: Peder Dahl

Jeg er en god venn av en slektning tilDr. Mohammad Najibullah siste President i Afganistan som ble henrettet av Taliban.Min venn mener der er sansynlig at myndighetene ikke hadde adgang til enkelte områder de siste 30 år.Det var jo ufred og nesten anarki i flere år før Sovjet INTERVENERTE i 1979.http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in_Afghanistan

Postet av: Shoaib

Interenerte var jo et pent ord for okkupasjon :) men hva med taliban, kontrollerte ikke de dette området da?

21.06.2006 @ 23:08
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

De hadde nok støttespiller .i realiteten hadde de nok ikke fungerende domstoler og justisvesen.de hadde kanskje noe som minner om det Norske system slik det fungerte på 1700 tallet med bygdelensmenn.Men jeg tviler sterkt på at taliban hadde særlig kontroll.

Postet av: Shoaib

Ja Afghanistan har jo ikke helt vært en velfungerende stat i ganske så lang tid. Men i den forstand har man vel knapt kontroll over noe mer enn noen kvartaler i Kabul idag også.

22.06.2006 @ 14:10
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1501524
hits Site Meter