hezbollah brukte klasebomber?

"Hizbollah brukte klasebomber" kan vi lese om i nettavisen. Noen kommentarer til artikkelen, med mine kommentarer i kursiv.

 

menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch, fastslår at det ikke bare var Israel som brukte klasebomber mot sivile i krigen, skriver borsen.dk.


Jeg har lett etter dette hos HRW, men finner ikke rapporten, kan noen hjelpe?

 

 

Israel har blitt sterkt kritisert for bruken av klasevåpen – ikke minst i fra Human Rights Watch. Men i dag fortalte organisasjonen at Hizbollah avfyrte kinesisk-produserte type-81 122 mm raketter inn i sivile områder av Israel. Det skal være første gang at disse rakettene har vært i bruk i krig, skriver Jerusalem Post.


Det kinesiske rakettvåpenet er basert på sovjetisk design, BM-21. Spørsmålet er om dette er en klasebombe?

 

- Vi er rystet over at det ikke bare var Israel, men også at Hizbollah brukte klasebomber i konflikten. Dette på et tidspunkt hvor verden gikk bort fra å bruke disse våpnene på grunn av de omfattende skadene det gjør mot sivile, sier Steve Goose fra organisasjonens avdeling for våpen.

Israelsk politi skal ha funnet 113 kinesiske klasebombe-raketter på israelsk territorium. Israel brukt amerikansk-produserte bomber. 30 prosent av bombene ligger fremdeles ueksplodert i Sør-Libanon, skriver The Independent.

 

Jeg skjønner at med det rette stridhodet kan dette være en klasebombe, men var alle disse 113 rakettene det? Hva definerer en klasebombe? Slik jeg forstår det er det to hovedtyper, den ene er pakket med miner, som spres over et område og ligger udetonerte, og den andre er fylt med stålkuler. Tror ikke en slik rakett på 122mm kan utstyres med miner, eller den kan kanskje det? Uansett, det er forskjell på nesten 1 million miner, jeg har lest 3-4 millioner andre steder, og 113 raketter. Men rett skal være rett, Hezbollah burde vite bedre.

Uansett ... Bruk av klasebomber som rettes mot sivile burde forbys. Grunnen til at jeg tar et forbehold er at enkelte slike bomber er designet for bruk mot militære mål som f.eks flyplasser etc, og det må vel være grei bruk av dem tenker jeg.


Kommentarer:
Postet av: yvind, Mechelen

Informasjonen ligger her:http://hrw.org/english/docs/2006/10/18/lebano14412.htmDet kinesiske rakettvpenet er nok for en klasebombe, eller et klasevpen, regne:Each of the Type-81 cluster munition 122mm rockets used by Hezbollah carries 39 Type-90 or MZD submunitions. Each submunition in turn shoots out hundreds of steel spheres, about 3.5mm in diameter, with deadly force

20.10.2006 @ 08:17
URL: http://www.oyvindstrommen.be
Postet av: Kjetil

oi, hvor mange israelske barn ble lemlestet av slike bomber?

20.10.2006 @ 08:51
Postet av: Knut Stian Olsen

Kjetil: Ingen

20.10.2006 @ 10:57
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Birger Sens

AAALLLLLAAAAAHHHHH...ER DET SANT AT NORSKE SKATTEBETALERE NOK EN GANG SKAL FINANSIERE ENDA EN STOR MOSKEE I OSLO SOM SKAL BYGGES N ETTER DET JEG HAR HRT?FYTTURAKKERN.

20.10.2006 @ 20:31
Postet av: Shoaib

Det er vel de skattebetalende medlemmene i moskeen som skal finansiere moskeen! Noe feil med det?

20.10.2006 @ 22:10
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Bra Shoaib sannheten er viktig f frem.Det ker troverdigheten.Jeg mener ikke det er noe galt i sttte religise menigheter.Ta en titt p denne artikkelen,du vil finne den interessant.

Postet av: Sarah Leah Whitson

Lebanon: Hezbollah Rocket Attacks on Haifa Designed to Kill Civilians Anti-personnel Ball Bearings Meant to Harm “Soft” Targets Attacking civilian areas indiscriminately is a serious violation of international humanitarian law and can constitute a war crime.

Postet av: Shoaib

Og hva sier hrw om israel da?

23.10.2006 @ 23:27
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Takk for artikkelen btw Peder, det var interessant!

23.10.2006 @ 23:28
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2410001
hits Site Meter