to land, to presidenter

Jeg tenkte jeg skulle se litt på to land som befinner seg på hver sin side av kloden, men som på godt og vondt ligner på hverandre.

Landene det er snakk om er da Iran, med Mahmoud Ahmadinejad som president og Venezuela med president  Hugo Rafael Chvez Fras. Begge har en meget antiamerikansk profil, med tilsvarende negativ holdning fra USA, begge har utmerket seg med antisemittiske utsagn og begge er meget populære blant sine velgermasser.

Iran og Venezuela har også signert flere samarbeidsavtaler, og står på nippe til å starte et atomkraftsamarbeid også. Venezuela har også tilbudt å selge landets F-16 jagere til Iran.

Alt dette har, selvsagt, irritert USA, som på sin side prøver å nekte Venezuela en plass i FNs sikkerhetsråd.

Iran er en islamsk republikk, mens venezuela er en sosialitisk stat, likevel finner de hverandre på den måten de gjør.

En allianse det kan være verdt å holde øye med, jeg vil prøve å følge disse to litt over tid.
 

Kommentarer:
Postet av: Peder Dahl

Multipolar verdenKritikere hevder imidlertid at Chavez etter hvert vil f et problem. Penger som burde vrt brukt p vedlikehold og kning av oljeproduksjonen blir pumpet inn i sosiale prosjekter. Dette blir drlig konomi p sikt, da pengestrmmen vil trke inn. Mange mener dessuten at fjerningen av store deler av ledelsen i PdVSA etter en streik i 2002, og innsettelsen av Chavez' egne folk, har ftt korrupsjonen til eksplodere. I mellomtiden arbeider Chavez med promotere en multipolar verden. Han sker strre grad av kontakt med Kina, Iran og Russland, som en motvekt til USA. Som en siste hnd p verket, eksporterer Venezuela sterkt subsidiert olje til landet alle amerikanske politikere misliker, nemlig Fidel Castros Cuba. Det bidrar heller ikke til ke populariteten hans i Washington. Ironien i det hele er at det er pengene som oljesalget til USA genererer som betaler for alt dette. Som den venezuelanske statsviteren Alberto Garrido sier: "Dette er en revolusjon mot USA, betalt av amerikanske forbrukere."

Postet av: Shoaib

Godt poeng fra NyTid, ikke sikker imidlertid p om det vil vise seg holde vann. Penger som gr inn i sosiale prosjekter vil pay off over tid. Beskyldningene om kt korrupsjon er noe annet, om de stemmer.

21.06.2006 @ 17:59
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Ja det er jo du selv som har srevet det .Slem gutt med mye oljeHugo Chavez vil bruke oljevpenet mot USA.Slem gutt: Hugo Chavez vil rette sin bolivarianske revolusjon mot USA. Vpenet er olje. n Shoaib Sultanhttp://www.nytid.no/index.php?sk=&id=2538

23.06.2006 @ 12:24
URL: http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Chvez
Postet av: Shoaib

Stemmer, men det er et poeng som noen mener, men jeg selv personlig mener at det er feil da :) Skriver man som journalist kan man ikke bare si jeg synes, da skal man jo helst vise hva ulike synspunkter p saken er.

23.06.2006 @ 12:50
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1498735
hits Site Meter