Terrorplanene mot engelske fly

Mange har begynt å stille spørsmål ved sannhetsgehalten i historien om de engelske flybomberne. Ingen har så langt blitt anklaget for noe, men panikkstemningen dette har skapt har resultert i endel fantastiske historier. Denne historien er interessant å sjekke opp fordi man ser utviklingen så greit her. Legg merke til hvor detaljert det hele er, de fant:

    Fighter jets escorted a diverted London-to-Washington, D.C., flight to Boston's
    Logan airport Wednesday after a distraught passenger pulled out a screw driver,
    matches, Vaseline and a note referencing al-Qaida, an airport spokesman said.

En noe senere historie forteller noe helt annet:

    BOSTON - A woman on a trans-Atlantic flight diverted to Boston for security
    concerns passed several notes to crew members, urinated on the cabin floor
    and made comments the crew believed were references to al-Qaida and the
    Sept. 11 attacks, according to an affidavit filed Thursday.

Man kan lure på hvor skrutrekkeren, fyrstikkene, vaselinen og notatene kom fra (et skulle ha vært på engelsk, et på arabisk) ... Noen fant på disse tingene, spørsmålet er hvem, og ikke minst hvorfor.

Dette, samt den lite ærverdige relasjonen mellom sannheten og herrene Bush og Blair gjør at mange er skeptiske til de antatte terrorplanene. Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray mener at arrestasjonene kom nå av politiske grunner, det kan ligge mye sannhet i det.

Problemet er at uansett hva som skjer videre har man skapt en enda større kløft mellom muslimene og ikke-muslimene. Diskriminerende tiltak mot muslimer iverksettes, noe mange synes å føle er greit. Det minner meg om noe Banjamin Franklin skal ha sagt:

"people willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both"


- Shoaib
Kommentarer:
Postet av: Martin

Det er klart at venstresiden helst vil komme med konspirasjonteorier om at dette bare er en politisk manøver fra Bush & co. Jeg skal ikke hevde at det IKKE er det. Uansett hvilken side en dreier mest imot må en ha i bakhodet at enhver side bruker propaganda i denne saken. Både ekstremkapitalistene i USA og Islamistene i den arabiske verden.

18.08.2006 @ 14:05
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Det er klart, mitt poieng er bare at vi må hele tiden ha i bakhodet at hele denne saken faktisk er en beskyldning, altså ikke bevist ...

18.08.2006 @ 14:06
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

Godt poeng dèt. Har forresten svart deg på spørsmålet ditt nå, om hva jeg definerte som en islamist. Er spent på ditt svar også.

18.08.2006 @ 15:50
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Peder Dahl

Hvordan skal uroen nedkjempes i grenseområdene mellom Pakistan og Afganistan ,så vi unngår at det sprer seg til Europa ?En ISLAMIST er en fanatisk muslim som mener du og jeg bør dø ,for vil deler ikke deres tolkning av Koranen.With this approach, al-Qaida is attracting instant mujahedeen who, like the London bus and subway bombers, essentially recruit themselves within a breathtakingly short amount of time. As a result, they are far more unpredictable and difficult to recognize than Afghanistan veterans.http://service.spiegel.de/cache/international/spiegel/0,1518,432122,00.htmlI bilen han kjørte, fant tysk politi våpenmanualer for antitankvåpen, religiøse skrifter og et betydelig pengebeløp, skriver Dagbladet.29-åringen er født i Norge av pakistanske foreldre, han er norsk statsborger og har et langt kriminelt rulleblad. De siste årene skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ha fulgt hvert skritt han har tatt. PST vil imidlertid ikke kommentere opplysningene om at 29-åringen ble arrestert i Tyskland.http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1427042.ecePakistans rolle.Alle opplysninger tyder på at Taliban og Al-Qaida opererer fra sikre tilholdssteder på Pakistans side av grensen, til tross for at Pakistans militære makthaver, president Pervez Musharraf, er alliert med vestmaktene.Pakistans grensetrakter mot Afghanistan står under stammens lov og er utenfor sentralmyndighetens direkte myndighet. Disse forhold har ledet til at president Karzai retter bitter kritikk mot Pakistan, og han beskylder landet for å huse opprørere og terrorister.Fra Talibans og de islamske fundamentalistenes synsvinkel er NATO-styrkene ikke stort annet enn en fortsettelse av de tidligere sovjetrussiske styrker og de britiske imperiestyrker før dem. Den ene invasjonsmakt av vantro fra Europa avløser den andre, sett med deres øyne.

Postet av: Sven

Random House Websters College Dictionary definerer islamisme slik: "The religion or culture of Islam".Men det ser ut som om Peder Dahl her har en autoritet som overgår Random House, gitt......

20.08.2006 @ 13:37
Postet av: Peder Dahl

Jeg mener NATO bør fortsette arbeide med å nedkjempe Taliban styrkene i Afganistan.Hva med en tolerant moderat muslim som ikke anser meg som en vantro gris han kan drepe fordi jeg ikke vil konvertere til Islam. Er han islamist også?Hva er forskjellen på en moderat muslim og en Islamist ?

Postet av: Peder Dahl

Unskyld min definisjon var nok Militant islamIslamisternes mål er at vinde hele verden for islam og samtidig at bekæmpe det, de oplever som trusler fra omverdenenIslamisk fundamentalisme er et kontroversielt emne, som mange har en mening om. Når man studerer emnet, er det vigtigt at undersøge forfattere, bøger og hjemmesiders politiske tilhørsforhold. Fundamentalisme handler ofte om magt og undertrykkelse. Enten er man fundamentalist, fordi man føler sig undertrykt, eller også er man det, fordi man selv ønsker at undertrykke. I sig selv er Koranen ikke mere tvetydig og voldsfremmende end mange andre religiøse skrifter. Men forenet med bestemte tolkninger og politiske strømninger bliver den brugt som grundlag for undertrykkelse og ekstrem vold.

Postet av: Islamisk fundamentalisme

Islamisk fundamentalisme kan defineres som en politisk ideologi der har til formål at islamisere eller re-islamisere lovgivningen, institutioner og regeringsapparatet. Den ønsker at etablere en islamisk stat, hvor den forfatningsmæssige ramme og den politiske organisering udelukkende er baseret på Islam, med Sharia eller islamisk lov som den eneste lovgivningsmæssige reference.

21.08.2006 @ 12:14
URL: http://www.leksikon.org/art.php?n=3664
Postet av: Shoaib

politisk islam er nå et emne som er til sterk diskusjon innad i muslimske miljøer også, vanskelig å si noe som vil kunne vise bredden i dne diskusjonen.

23.08.2006 @ 09:10
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1836443
hits Site Meter