Evolusjonsdebatten

 

Ikke ofte jeg siterer Norge Idag men her har de tatt opp en sak fra USA og debatten om evolusjonsteorien som jeg synes bør kommenteres.

 

Vi kan blant annet lese:

Nå kaster altså Harvard seg inn i debatten, med bevilgninger på en million dollar i året til et forskerteam som skal sette fokus på livets opprinnelse. En av pådriverne, David R. Liu, professor i kjemi og kjemisk biologi på Harvard, er allerede overbevist om hva de vil finne ut. - Min forventing er at vi kommer til å vise at det er en serie av noen veldig enkle logiske hendelser som har ført til livets opprinnelse, uten noen innblanding fra høyere makter, sier han.

Det som kommer frem her fra Harvards side er en ganske så typisk holdning fra endel av de som har sin verdenstro basert på Darwins lære. En av utgangspunktene for enhver vitenskaplig undersøkelse burde jo være å gå til saken med åpne øyne, og omtrent det verste man kan gjøre er jo å gå inn i det hele med et ferdig svar som man skal bevise ut ifra det man undersøker. Dette er så grunnleggende innen vitenskap og forskning at det er flaut å måtte peke det ut for folk som absolutt burde vite bedre. Nå vet de nok bedre også, siden det er snakk om forskere, men sekulariserte vitenskapsmenn, eller alle sekularister for såvidt,  har en tendens til å omfavne sine trosartikler like lett som noen religiøs fanatiker.

 

Det morsomste er når man finner noe som kan bevise evolusjonsteorien en gang for alle, så slås det stort opp i media ... Fantasi tegninger av hvordan noe kan ha sett ut blir standardisert og brukt uten at noen egentlig tør stille spørsmålstegn ved dette.  Når motparten kommer med et svar, og bevisene ikke ser ut til å holde, så bruker man det gamle knepet med å latterliggjøre motstanderen.

 

Mitt problem med evolusjonstilhengerne er igrunn ikke hva de tror på, men at de presenterer sine ideer og teorier som udiskutable fakta.  

 

- SS


Kommentarer:
Postet av: kommentator

Det er jo interessant se at enkelte muslimer har samme syn p evolusjonen som det f.eks. ekstremistene i Livets Ord har. Det som kjennetegner disse kreasjonisme vs evolusjonsdebattene er at kreasjonistene bruker all sin energi p prve s tvil om sammenhenger innen evolusjons-biologien og der man svarer med bibel eller koran-sitater som bevis for "Sannheten". At man da ikke blir tatt alvorlig m man bare regne med. Sorry, men slik fungerer det i et moderne, humanistisk samfunn der vitenskapelige metoder og fri tenkning settes foran gammeldagse teokratiske teorier som nsker binde den frie tenkningen inn i dogmer.

21.08.2005 @ 09:20
Postet av: SS

Problemet er ikke hva noen trekker ut ifra koranen og bibelen. Jeg har ikke prvd gjre det over her. Leser du gjennom er min kritikk heller av mten teorien om utvikling blir prvd fortalt til folk som fakta. Jeg 'sr' ikke tvil om ting, jeg bare etterspr en riktigere holdning og mer rlig presentasjon.

21.08.2005 @ 11:18
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/180421
hits Site Meter