Krigen mot Taliban er nytteløs


Ifølge den tidligere lederen for de pakistanske styrkene i området mellom Pakistan og Afghanistan har britene ingen sjanse i kampen mot Taliban. Jeg vet nå ikke om han har rett, men jeg mener at man gjør klokt i å høre ham ut og lytte til lokale krefter. Jeg vet også gjennopm folk som har vært i området at tilstanden er ganske lik den vi finner i Irak, disse styrkene greier å beskytte seg selv, såvidt, men er helt hjelpeløse og har ingen kontroll utenfor noen få hovedveier og baseområder.

Gjennom en idiotisk fremferd, omtrent like delikat som den berømte elefanten i en porselensbutikk, har man omvendt en halveis vennlig befolkning til direkte fiendtlig.  Det går mer og mer mot et bredt folkelig opprør mot okkupasjonen, for etterhvert er det det den vestlige styrken blir oppfattet som, og Taliban får mer og mer legitimitet i lokalbefolkningens øyne.

Det jeg synes er skremmende er å observere den logiske bristen hos endel som er for å sende flere soldater til området. Det eneste flere styrker nå vil føre til er flere mål for motstandsbevegelsen. Mange av disse er ikke nødvendigvis så veldige tilhengere av taliaban, det er okkupasjonen som fører dem til den eneste gruppen som står imot, og idag er den bevegelsen Taliban. Hvis noe ikke virker er mer av det samme sjeldent løsningen, men her svikter logikken for endel, og i deres drømmescenarier er problemet kun at man mangler nok styrker. For fire år siden ville det kanskje nyttet, jeg er usikker selv da, men idag er det ihvertfall ikke løsningen.

Pakistans president Pervaiz Musharraf har lenge advart om at vestlig militært nærvær og spesiellt endel uheldige (om man skal tolke i aller beste mening, og det gjør ingen i regionen kan jeg love) bombetokter med en påfølgende arrogant bortforklaring har bare forsterket de antivestlige følelsene som slike bevegelser er avhengige av for å kunne vokse. (Døde sivile, nei de var utkledde talibanere, døde barn, ja de forferdelige talibanerne bruker dem som skjold osv. ) Men hans advarsler har blitt mistenkeliggjort, han har blitt angrepet og forsøkt deskreditert i endel vestlige medier.

Hadde man brukt halvparten av de resursene som man har brukt på krigen, til oppbyggingsarbeid hadde man oppnådd mye mer tror jeg, nå er jeg redd det er for sent.
 
I den norske Afghanistan debatten trenger vi å ha disse faktaene i bakhodet! Det føles utrolig ubehagelig å si noe slikt, men det må sies, sender man norske soldater til krigsområder skal man være klar for å ta imot kister også!

Kommentarer:
Postet av: KEE, Skien

Det virker dog som om soldater må til- i det minste for å trygge liv og arbeide for de som sendes ned for å hjelpe til med infrastrukturoppbygging og annen humanitær hjelp. Men det skulle vært mer humaitær, mindre militær over det hele; og i alle fall nå, da det må til ganske så mye for å snu opinionen. (Det synes vel også som om denne opinionen delvis har glemt hva talibanerene faktisk stod for av brutal behandling av sine medmennesker når de hadde makten. Dette kan bli en ubehagelig runddans...)Pakistans diktator kan også mistenkes å ville mele sin egen kake her. Han så nok gjerne at det ble mindre vestlige styrker samtidig som det pakistanske militære nærværet økte (selvsagt for å "stabilisere" situasjonen i det maktvacuumet som ville oppstå, slik at man "unngikk lovløse tilstander").

14.12.2006 @ 11:32
Postet av: MUSLIMEN

http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=10&ThreadID=177800&s=1&page=2DU HAR BLITT HJERNE VASKET. INGEN BLIR FØDT HOMO. ALLE MENNESKER ER SKAPT LIKT. HVA DE ER BLIR PÅVIRKET AV ENS NÆRMESTE OG OMGIVELSER. MAN KAN PÅVIRKE SKJEBNEN SIN.SOM MUSLIM BURDE DU VITE DET HER. DET FAKTUM AT DU ER HOMO ER IKKE FORDI GUD SKAPTE DEG HOMO. DU ER HVA DU VIL VÆRE OG DET ER IKKE MUSLIM.

Postet av: Shoaib

Å holde seg til tråden er en velsignelse, og det er å lære å slå av capslock'en også :)

15.12.2006 @ 07:53
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: .

Det er du som har postet den på Aftenpsten debatt alså ?RE: Ung, homofil muslim 14.12.06 13:41

Postet av: Shoaib

Postet hva, og hvem spør du? Jeg har ikke postet noe på noe annet sted.

15.12.2006 @ 15:42
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Fritt Afghanistan

http://www.worldpublicopinion.org/pipa/articles/brasiapacificra/155.php?nid=&id=&pnt=155&lb=bras82% av afghanere mener at det var bra å kaste Taliban-regimet og 83% støtter amerikansk militært nærvær i landet.

Postet av: Fritt Afghanistan

http://www.worldpublicopinion.org/pipa/articles/brasiapacificra/155.php?nid=&id=&pnt=155&lb=bras Det er en sterk støtte for å utvide NATOs operasjon i landet.Miltærdiktatoren i Pakistan kan pakke sammen manipulasjonsverktøykassa si og satse på omskolering av maktsyke Islamistiske ISI agenter . Det er mye som må gjøres før Pakistan blir et bra land å leve i.

Postet av: Shoaib

:)Det er EN undersøkelse, 2089 afghanere som er spurt, jeg ville være overrasket hvis folk utenfor Kabul er spurt, i dette tilfelle bør Kabul tolkes som de fire-fem kvartalene rundt presidentpalasset til Karzai de har kontroll over.Du kan håpe du har rett og at jeg tar feil. Jeg håper på mange måter det jeg og, men jeg tror ikke det. Situasjonen i Afghanistan er forverret mange ganger i forhold til bare for noen måneder siden. "Militærdiktatoren" i Pakistan er forsåvidt valgt, la oss se hva det pakistanske folket velger som ledere i valget neste år.

15.12.2006 @ 23:28
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Fritt Afghanistan

Ikke prøv å få meg til å le. Miltærdiktatoren i Pakistan er en klassisk nasjonalsjåvinistisk diktator med klare fasistiske trekk. At han kynisk bruker de islamistiske kreftene som har sterke bånd til talibanbevegelsen er noe som bekrefter det.Hans såkalte støtte til krigen mot terror har vært motvillig og avhengig av økonomiske motydelser krefter som har utspring i grupper som har i fot i ISI og en fot i de islamistiske bevegelsene.

Postet av: Shoaib

Nei, skal ikke få deg til å le .. bare vær en surpomp du :DVedr. det jeg sa, den som lever får se!

17.12.2006 @ 16:40
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Omar Farooqi

Trente norske muslimer for al-QaidaHvor er vervningskontoret ?* Religiøs og ideologisk indoktrinering* Trening i å håndtere eksplosiver, herunder konstruksjon av bilbomber og bombevester til bruk i selvmordsaksjoner * Trening i å motivere selvmordsbombere* Kommunikasjonstrening

Postet av: Shoaib

Og denne mannen som trener dem forteller om det? Likely!

17.12.2006 @ 20:29
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Omar Farooqi

Verdens største propagandakanal, den arabiske Al-Jazeera, har ekspanderet og kan opleves på engelsk under det fine navn Al-Jazeera International. Gennem ti år har Al-Jazeera med succes samlet de almindelige arabere i og uden for Mellemøsten og har uden problemer hjernevasket et emotionelt letpåvirkeligt publikum, der ikke er vant til fri presse og slet ikke er vant til kritisk journalistik, og som slet ikke besidder nogen selvkritisk mentalitet. Som Osama bin Ladens trofaste mikrofon har Al-Jazeera spredt terrorens ansigt og budskaber verden over og er stadigvæk godt i gang. Det besynderlige er, at ingen har stillet spørgsmål ved det faktum, at Al-Jazeera er den eneste kanal, der modtager de seneste Osama-videoer. Al-Jazeera er islamisternes bedste propagandaredskab. For i Vesten tror alle, at hvis bare man har et pænt jakkesæt på eller har sminke på og går uden tørklæde, så er man ikke islamist.Denne »pan-arabiske« TV-station kan ikke sammenlignes med hverken CNN eller BBC. Dens metoder kan sammenlignes med det iranske TV, der konsekvent kalder jøderne for zionister, omtaler selvmordsbombere som martyrer og kun viser billeder af dræbte palæstinensere med dramatisk underlægningsmusik. Al-Jazeera kan også sammenlignes med en vis hr. Göbbels, hvis motto var » Jo større løgnen er, jo mere troværdig vil den virke på folket«. I den arabiske verden bliver CNN betragtet som Vestens propaganda-TV og Al-Jazeera som oraklet. Det er forkert. For Al-Jazeera og CNN har begge én ting til fælles. De er begge kritiske over for Vestens politik. Hvis man følger godt med i CNNs udsendelser, er det meget nemt at opdage, hvor anti-Bush kanalen i virkeligheden er. Hvis man så følger med i reklamerne i CNNs reklameblokke, er det endnu tydeligere at se, hvem CNN får penge fra, og hvem kanalen er nødsaget til at virke loyal overfor. Det ene arabiske reklamespot afløser det andet, så man skulle tro, at det faktisk var Al-Jazeera og ikke CNN.Al-Jazeera kan nu ses på engelsk. Vor egen »ih, så selvkritiske« presse er allerede i gang med at gøre islamisterne store tjenester ved at være så naive, så bange, så hensynsfulde og så ikke-klædt-på til deres opgave, at man godt kan sige, at Al-Jazeera allerede sendes på dansk. Når vore egne TV-programmer kun lytter til mullaherne, hizbollaherne og selvmordsbomberne og nægter at lytte til demokratiske røster fra samme region, behøver Al-Jazeera ikke at knokle for deres propaganda. Det klarer vor egen presse. Islamisternes propaganda er stærkere end demokratiernes nyhedsdækning, og netop det er en farlig udvikling.

18.12.2006 @ 02:13
Postet av: Shoaib

CNN anti bush? Kanskje den siste tiden hvor fler og fler har skjønt at Irak er tapt. Men jeg mener faktisk at CNN egentlig bare er anti-bush for de som ser på FOX som fair and balanced.Al Jazeera har faktisk noe av den beste, og nøytrale, dekningen man kan finne. Før du skriker opp om propaganda, har du sett sendingene deres på engelsk?

18.12.2006 @ 08:24
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Omar Farooqi

Al-Jazeera er en primitiv Sunni-Arabisk propaganda-aktør. De som deler Al-Jazeeras agenda er selvsagt enige.Vesten medskyldigForklaringen er enkel nok. Skønt de gentagne gange har kritiseret Pakistans formodede mangel på helhjertethed i 'krigen mod terror', har hverken USA eller Storbritannien kritiseret de på-tvungne forsvindinger eller andre af de overgreb, Pakistans militærregime rutinemæssigt praktiserer over for sit eget folk, herunder tortur. Det er fordi, disse lande siden 11/9 selv er blevet medskyldige i disse forbrydelser, siger Asma Jahanjir."Før 11/9 var der altid en eller anden grad af international ansvarspådragelse. Det er der ikke mere. Tværtimod støtter stærke internationale kræfter Pakistans regime. De fremstiller udadtil Pakistan som en sympatisk og venligtsindet magt, skønt det bag masken har et militærdiktaturs hårde og ækle ansigt, ser sig selv som stående over loven og gennemfører menneskeretskrænkelser af værste slags - som de påtvungne forsvindinger."

Postet av: Omar Farooqi

Brødrene blev oprindelig arresteret af ISI i november 2001 - "vi var blandt de første, der blev pågrebet i jeres 'krig mod terror'," siger Badr. De blev derpå solgt videre til CIA: "For 25.000 dollar, hørte vi - vi blev præsenteret som high value targets." Og i de næste tre år blev de afhørt, tortureret og holdt indespærret i fængsler i Pakistan, Afghanistan og på USA's Guantánamo-base på Cuba. Badr blev frigivet i september 2004, Muslim i april 2005."Så snart amerikanerne fandt ud af, at de var blevet narret, frigav de os - de havde intet på os," siger Badr.

20.12.2006 @ 22:17

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3092711
hits Site Meter