Nord Koreas atomvåpen, måtte det komme?

Ingen er vel videre glad for at Nord Korea har blitt medlem i 'atomklubben', men jeg har sittet og tenkt endel på det som har skjedd. Jeg lurer på hvorfor Nord Korea bestemte seg for å ta denne beslutningen, og om det kunne være ungått.

Nå har CIA hevdet siden 2003 at Nord Korea har rundt 5 atomvåpen, men det var altså uklare kilder. Nå vet vi dette. 2003 er også året da Bush & co angrep Irak, visstnok grunnet landets atomvåpen, som da CIA og andre var mer usikre på, mens selv da sa man at Nord Korea var nærmere atomvåpen enn Irak. Nå vet vi at det var sant. Nå bør man ikke holde pusten i påvente av en amerikansk invasjon av Nord Korea, for ifølge Pentagon kunne dette ende opp med  å koste opp mot 500.000 amerikanere liv og lemmer. 

Men tross fordømmelsene er det verdt å også huske på at Nord Koreas atomvåpenprogram er av defensiv natur. Det er ikke for å angripe USA eller andre, men en frykt for en amerikansk invasjon som har drevet dette. Dermed er det heller det faktum at USA ikke lengre kan presse landet som får Washington til å fråde. Nord Korea har flere ganger nevnt at landet er villig til å gi opp atomvåpen, men at det har tre krav som må oppfylles:
1) Engasjere Nord Korea direkte i dialog (sagt på en annen måte, anerkjenne regimet i landet)
2) Gi landet garantier for at USA ikke vil angripe
3) Gi økonomisk støtte
USA har nektet på alle tre punkter. Spørsmålet man bør så stille seg i Washington er om det var verdt det.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2306094
hits Site Meter