spennende tale fra utenriksministeren

Her er talen til utenriksministeren i moskeen i åkebergveien tidligere idag. Fikk dessverre ikke møtt opp i moskeen, var opptatt på andre fronter idag.

Men talen er spennende å lese, selv om jeg heller ville hørt på ham.

Slikt er selvsagt subjektivt, men dette er kanskje politikeren i Norge jeg respekterer mest (med Venstres Olaf Thommessen på en god annenplass) både som person (som gjennomført holder på profesjonaliteten helt ulikt andre poitikere) og som politiker (hvor han viser prinsippfasthet og ikke faller for å lage billige poenger) og som ikke minst som en sylskarp akademiker (elsket  anmeldelsen hans av Dag Solstad's bok, ligger dessverre ikke ute åpent på nettet, men kanskje tilgjengelig andre steder? Forøvrig genistrek fra Morgenbladet å spørre ham om å anmelde boken.)


Kommentarer:
Postet av: Peder Dahl

Enig med deg anmeldelsen hans av Dag Solstad's bok.Den var dyp og skarp.

09.12.2006 @ 01:25
Postet av: Iskwew

Synd du ikke gikk videre i Tordenbloggen. Jeg stemte på deg minst to ganger :o)

09.12.2006 @ 15:05
URL: http://iskwew.com/blogg/
Postet av: Shoaib

Hei der,takk for det iskwew, fant ikke ut om det før nå, men men ... :(

09.12.2006 @ 22:29
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

enig der Peder! Men vet du om teksten er tilgjengelig andre steder på nettet ... på UDs sider eller noe slikt?

10.12.2006 @ 10:23
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Lars A.

Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner mye av hva som imponerer det med utenriksministeren. Noen kjappe punkter bare. Støre snakker om "vold og terror i religionens navn". Og så kommer han med eksempel på en uttalelse som tar avstand fra vold i Irak, et land som har måttet tåle en blodhard amerikansk okkupasjon. Hvem er det som er ansvarlig for volden i Irak, er det okkupantene eller de okkuperte? Og hvorfor fordømmer han volden i Irak, mens han holder kjeft om sionistenes vold i "Guds navn" på palestinsk jord. Norge er faktisk allierte med Israel...Jeg syns ikke han kommer langt med snakket om det store "vi" heller. Jeg tror ikke karikatursaken dreide seg om at "muslimer og kristne ikke forstår hverandre". Jeg tror at taxi-sjåførene her i Kairo, som knytter sammen karikatursaken med USA og vestens imperialisme har mye mer rett enn Støre som vil løse alt med "dialog".

10.12.2006 @ 15:29
URL: http://akerhaug.net
Postet av: Beate

Jeg likte det store "vi"-et jeg. Jeg likte det til forskjell fra Danmark sin linje. Og jeg jeg ble glad for å høre at vi har en regjering som tenker at den er en regjering for alle mennesker som bor, arbeider og føler seg som en del av Norge.

12.12.2006 @ 17:02
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: andyq

Gahr Støre og Olaf Thommesen?Begge er kjent for et pent ytre og profesjonell oppførsel. Kanskje fokusere litt mer på innhold?Jeg har ved en rekke anledninger stemt Venstre, men Thommesen må være den mest politisk korrekte tåkeprateren i landet ved siden av Støre.Støres oppførsel ved karikaturstriden har han vel i etterkant fått kritikk for fra alle hold, og det er et godt eksempel på hva som skjer når PK ånden får råde. I et desperat forsøk på å ikke såre noens følelser ofret han både selbekk og ytringsfriheten. Dette er akkurat hva vi IKKE trenger i en politiker.Vet dette var litt off topic, men jeg ble sjokkert da jeg så hvem dine politiske helter var!

27.12.2006 @ 02:53

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3049781
hits Site Meter