Hva sa Ahmedinejad egentlig?

Det er endel vedtatte sannheter som som den videre debatten bygger på. Er denne "sannheten" uriktig blir selvsagt alt annet påvirket av dette.

En slik sannhet er at den iranske presidenten har gitt uttrykk for å ville slette Israel fra kartet. Professor Virginia Tilley har gått gjennom president Mahmoud Ahmadinejads tale, og konklusjonen hun trekker er ganske overaskende. Det mest kjente sitatet om at "israel skal slettes fra kartet" er ganske enkelt ikke riktig ifølge Tilley. Likevel er det et av de mest siterte setningene som skal overbevise oss om hvor irrasjonell og gal denne iranske presidenten egentlig er.

 bloggsfæren såvel som i MSM (main stream media) er dette en vedtatt sannhet. Ifølge Tilley brukte Ahmadinejad hverken uttrykkene "slette" eller "kart". Det han skal ha sagt er at "dette regimet som okkuperer jerusalem må forsvinne" ... Og akkurat som pavens tale i Tyskland var det ikke snakk om et eget poeng, men et sitat (her fra Ayatollah Khomeini)

Sammenhengen i Ahmadinejads tale var at han snakket om Shahen i Iran, Sovjetunionen, og Saddams regime i Irak som regimer som en gang hadde virket så sterke, men som på hadde forsvunnet .. beskjeden var at regimet som okkuperer Jerusalem vil forsvinne inn i historien på samme måte.

Igjen og igjen viser Tilley hvordan talene til Ahmadinejad blir tolket feil.

Kommentarer:
Postet av: Øyvind, Mechelen

Det er forsåvidt interessant nok. Men Ahmadinejad er ikke akkurat verdens koseligste politiker likevel.

08.10.2006 @ 22:34
URL: http://www.oyvindstrommen.be
Postet av: Andreas

Her er det jo ikke snakk om én eneste tale som er feiltolket. Presidenten har ved gjentatte anledninger sagt det samme: Israel skal utryddes/slettes fra verdenskartet.

08.10.2006 @ 22:44
URL: http://kristenblogg.no
Postet av: Shoaib

Øyvind: Jeg er egentlig helt enig, han sier mye rart og har endel synspunkter jeg synes er ganske så merkelige, for ikke å si helt fullstendig bak mål. Men igjen, hvordan vet vi dette? Alt det vi "vet" kommer jo fra mediene, ikke sant?Andreas: Poenget er, når man ser hvor mange ganger hans taler blir vridd til å si noe annet enn hva han egenlig sa, så kan en lure på om han har sagt dette andre steder også! Jeg innser selvsagt at dette ikke betyr det motsatte heller ... altså jeg har ikke gått gjennom alle hans taler, og han kan godt ha sagt noe slikt andre steder. Poenget mitt er at med mindre man VET at det er det han har sagt bør man kanskje ikke stole blindt på en oversettelse som er så politisert som endel av disse er ... Vet du om noen tilfelle hvor han har snakket om å slette israel fra kartet? Det jeg har kunne finne har han bare "sagt" det EN gang, og det var da denne gangen hvor hans tale ble feiloversatt. Med andre ord, det virker som om han IKKE har sagt det.

08.10.2006 @ 22:59
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Knut Stian Olsen

Har han egentlig det Andreas? Kan du vise til troverdige kilder?

08.10.2006 @ 23:04
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Andreas

Knut Stian og Shoaib: For meg er det troverdig nok at høyt respekterte, internasjonale nyhetsbyråer - deriblant NTB/Reuters - bekrefter at presidenten har uttalt dette flere ganger. Det er også troverdig nok når presidenten selv i offentlig TV-tale uttaler at Holocaust er en myte. Når Ahmadinejad setter spørsmålstegn ved om Holocaust fant sted, og omtaler det hele som en myte, bekrefter det bare at mannen KUN har onde hensikter. Han uttalte også at han håpet Ariel Sharon skulle dø etter at han pådro seg hjerneblødning. http://www.firdaposten.no/Utenriks/article1894202.ecehttp://www.fedrelandsvennen.no/meninger/article328573.ece

08.10.2006 @ 23:43
URL: http://kristenblogg.no
Postet av: Shoaib

Igjen er det et spørsmål om troverdighet ... vedr. Sahron, så sier han (Ahmadinejad) ifølge den sterkt regime kritiske Iran focus følgende:Iran FocusIran?s hard-line President Mahmoud Ahmadinejad told a crowd of theological students in the holy city of Qom on Thursday that Israeli Prime Minister Ariel Sharon ?has joined his ancestors and others will soon follow suit?, according to the state-run Mehr news agency.Her virker det mer som om han annonserer (feilaktig) dødsfallet til Sharon, og ikke et håp om at Sharon skulle dø. Ser du hvor stort forskjell en liten vridning i teksten fører til? Nå skal det sies at han neppe er veldig lei seg for det hvis Sharon skulle dø, men det er vel ingen som tror på noen sørgemars i Oslo eller Washington om noe skulle skje med Ahmedinejad heller.

09.10.2006 @ 00:10
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Øyvind, Mechelen

Shoaib:Jo, men vi kan jo gå til kilden, selv. Ahmadinejad har jo fått sin egen blogg, men den ser jeg ut til å ha problemer med å komme inn på. Men man kan jo gå til president.ir i stedet. Eller man kan sjekke det iranske nyhetsbyrået sine nettsider. Jeg tipper du finner en del "blanda drops" der, for å si det slik... Ta f.eks. denne:http://www.irna.ir/en/news/view/line-203/0608289028190234.htm

09.10.2006 @ 00:27
URL: http://www.dilettant.no
Postet av: Shoaib

Ja, helt klart ... jeg leste bloggen hans for en stund tilbake, men det var nå bare en post der, til gjengjeld på tre fire språk! :)Takk for linken, her sier han jo at " I have no intention of arguing about the Holocaust. "men som sagt, jeg tror nok han har sagt endel mindre lure ting også!

09.10.2006 @ 00:34
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Øyvind, Mechelen

Joda, men (sic) han sier jo litt mer etter den setningen også... Jeg føler at det blir litt "jeg er ikke rasist, men..." over hele greia.

09.10.2006 @ 01:13
URL: http://www.oyvindstrommen.be
Postet av: Shoaib

ikke uenig :)

09.10.2006 @ 01:29
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2281460
hits Site Meter