Krig mot Iran

Her er de som skal gjøre oss klare for den .. skremmende mange kjente navn, og kjent argumentasjon. Nå sier ingen at man vil bli møtt med roser i Tehran, men det kommer nok snart det også er jeg redd.

Kommentarer:
Postet av: Lars A.

Jepp. Men likevel. Som vestlig turist i Iran merker du faktisk at et segment av befolkningen er pro-amerikanske. Holdningene i Iran er jevnt over mer positive til USA enn det du finner i det meste av det arabiske Midøsten. Iranere flest er mindre opptatt av Palestina etc. Så blant intellektuelle fins det et segment som er ganske pro-amerikanske og liberae. Det betyr ikke at de er i flertall på noen måte, men dette vil bli brukt flitig av krigshisserne.

08.10.2006 @ 14:43
URL: http://akerhaug.net
Postet av: Sexy Sadie

En ting er at mange i Iran er Pro-amerikanske, amerikanerne har intet der borte å gjøre alikevel. De kan begynne å rydde borti rotet sitt i Irak.

08.10.2006 @ 18:27
URL: http://sexysadie.norblogg.net
Postet av: Shoaib

Sant, men det at de er pro-amerikanske beyr ikke at de vil støtte en invasjon ... men jeg tror også at krigshisserne vil bruke dette ...

08.10.2006 @ 19:05
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Lars A.

Hei. Altså, jeg mener heller ikke at verken iranere flest eller de liberale miljøene ønsker noe angrep. Tvert i mot tror jeg det er slik at støtten til Ahmadinejad vokser. Og med god grunn: Så langt har han vist evne både til å utfordre USA samtidig som han bygger langsiktige og solide allianser med andre stater i samme situasjon (Venezuela, f.eks.). De fleste forskere ser ut til å være enige om at et amerikansk angrep på Iran er mye vanskeligere å gjennomføre enn invasjonen av Irak. En ting er at det logisitisk er mye vanskeligere. Men det viktigste er at motstanden kommer til å være mye hardere. Og regjeringen i Iran har en helt annen folkelig legitimitet enn Saddam Husseins regime :-)

09.10.2006 @ 00:13
URL: http://akerhaug.net
Postet av: Shoaib

tror vi er enige om det ... du er nærmere området enn det jeg er, hva er stemningen i gata der, vet du det? Tror folk flest at det blir en krig? Jeg begynner å helle mer og mer i retning av at samme hva som skjer, så vil USA angripe Iran. Håper jeg tar feil ...

09.10.2006 @ 00:22
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Mathias

Rent militært tror jeg USA vil få en meget vanskelig oppgave da landet langt i fra er noe sletteland a la Irak, men består av høye fjell og høysletter og områder med svært kaldt klima. Eneste sjansjen for suksess er om pro-amerikanske iranere støtter USA direkte eller at en innvasjon utløser en tredje iranske revolusjon da regimet hele tiden opplever demonstrasjoner mot seg, særlig i hovedstaden Teheran. (De to første revolusjonene var i 1905 og i 1979). Men å spå noe utfall er å drive med gambling. På en annen side, kan det godt være at en innvasjon vil være så samlende at et samlet folk går i mot en amerikansk innvasjon, og da vil amerikanerne aldri klare å innvadre landet. Det beste vil være å velte regimet innenfra ved å støtte opposisjonen aktivt militært og på annen måte.

24.10.2006 @ 18:19

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2274191
hits Site Meter