FNs sikkerhetsråd

Dagbladet skriver i dag at afrikanske land krever permanent medlemsskap og vetorett i FNs sikkerhetsråd. Videre skriver de at det er forslag om å utvide rådet med seks permanente og fire roterende medlemmer.

Jeg håper at det kommer flere muslimske land med inn som faste medlemmer i det nye sikkerhetsrådet. Uten det, vil muslimer få sin følelse av vestlig undertrykking ytterlig forsterket. Land som bør få permanent medlemsskap bør også være land som faktisk har en egenrådig stemme, ikke en som er diktert fra USA, slik som Saudi-Arabia for eksempel.

 

-Dogbert


Kommentarer:
Postet av:

Vil nok neppe bli noe av den utvidelsen. For mange som er imot, pluss at de fire som pusher for dette: India, Brazil, Tyskland og Japan ønsker en utvidelse på 10, med faste plasser for disse 4 selv, og vetorett. Hele ordningen med faste medlemmer og vetorett er i seg selv en farse og hån av demokrati og like regler for alle. Disse fire er ikke imot denne feilaktige praksisen, bare at de selv ikke får delta sammen med de fem store. Så jeg håper i aller sterkeste grad at dette ikke kommer til å bli vedtatt. <br /><br />Uansett, en muslimsk representasjon med en fast plass som roetres mellom muslimske land har vært lansert som ide allerede. <br /><br />Endel spennende ting som skjer med <a href=http://www.oic-oci.org/>OIC</a> la oss se hva det fører til!

10.08.2005 @ 15:46

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/162241
hits Site Meter