Forvarsel?

Ser ut som Pentagon har betalt for å publisere positive historier om krigen i irakiske medier, noe endel amerikanske politikere mener er helt legalt. Dette ble ikke helt positivt motatt av irakerne, naturlig nok. Krigen i Irak mister mer og mer interesse og støtte i USA, både blant publikum og blant politikerne. Desverre skyldes dette hovedsaklig grunnet økende tapstall. En tidligere amerikansk general har sagt noe som flere av oss har ment i lengere tid, at amerikansk tilstedeværelse fører til økt terrorisme, spørsmålet er om han skal bli angrepet i amerikanske medier for å være upatriotisk også nå.

Nå er det jo dem som snakker om at økende tapstall er sikre tegn på at man snart vinner, men spørsmålet er om dette kan være begynnelsen på slutten av Irak eventyret til Bush?  Samtidig er det jo enkelte som snakker om en ny krig i Iran, og flere steder man trenger å intervernere, som om USA ikke har nok med Afghanistan og Irak.  Irakere flest er grundig lei okkupasjonen, mens motstandsbevegelsen mot okkupasjonen har begynt å vise muskler. Det er et sikkert tegn på at man har tapt når folk ser tilbake på Saddam tiden med nostalgisk blikk.

Haifa, som blir vist frem som et eksempel på at Irakiskse styrker tar over kontrollen viser ikke at de greier å ta over sikkerheten, men heller at områder hvor det ikke er amerikanere,  automatisk blir mye mindre aktive. Samtidig minsker den internasjonale koallisjonen USA rasket sammen for hver dag som går også.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/459579
hits Site Meter