Statsstøtte til menigheter

Fra tid til annen er det alltid noen, vanligvis politikere med sterk styringstrang overfor muslimer, som stikker hodet ut i mediene og ønsker å trekke tilbake "statsstøtten" til forskjellige menigheter. Det at muslimske menigheter, eller andre for den saks skyld, får statstøtte, er ikke korrekt. Det hender nok at visse menigheter for en form for støtte i forhold til prosjekter de ønsker å iverksette, men at de får støtte for å den virksomheten de normalt utøver er direkte ukorrekt, uansett hvor mange ganger det gjentaes.

Nå sist er det Walid al-Kubaisi som i en bisetning nevner "statstøtten" som Det Islamske Forbundet Rabita mottar.Riktignok handler innlegget om noe helt annet, og det er bare fordi dette er det nyeste innlegget at denne blir trukket frem. Siden alle arbeidstakere betaler skatt, og statskirken mottar en viss pengesum i året, er staten NØDT til å REFUNDERE en tilsvarende sum per medlem til de menighetene som står utenfor statskirken. Dette prinsippet er faktisk med på å sikre religionsfriheten i Norge. Hadde statskirken fått mer penger enn andre menigheter, så ville det vært en diskrimineringsform som Norge ikke ønsker eller er tjent med. "Statstøtten" altså ikke noe annet enn en refusjon av skattepenger som medlemmene ønsker å bruke på sin egen menigheten eller trossamfunn, kontra å støtte statskikren.

Vi går nå mot stortingsvalg, og det er rimelig å anta at krav om "statstøtte"fradrag vil bli gjentatt flere ganger i nær fremtid. Til de politikerne ønsker jeg å si at de bør lære å forstå hvordan landet faktisk er bygd opp, og hvilke prinsipper vi faktisk lever etter, før de skal vise seg frem som "handlingsdyktige" politikere som vet hva som skal gjøres for at muslimene skal danse etter pipa deres. Det er vel forøvrig en teknikk som Dogbert ville vært meget stolt av :) Kanskje jeg bør tipse tipse Scott Adams om det :)

-Dogbert


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits Site Meter