Sanksjoner mot Iran

Det amerikanske militæret mener at Iran er fem år unna en atombombe, og ifølge amerikanske eksperter har det iranske atomprogrammet fått endel problemer. En vedvarende propaganda mot Iran har ført til at alle vet at Iran prøver å skaffe seg atomvåpen, og jeg sier ikke at de ikke gjør, men det er noe med slike ting som alle vet. USA har da vedtatt å innføre sanskjoner mot landet, men det virker lite sannsynelig at de vil få noe slags vedtak fra sikkerhetsrådet, da Russland har forkastet enhver tanke om sanskjoner mot Iran.

Ingen, heller ikke jeg, ønsker at Iran skal skaffe seg atomvåpen, men det er forskjellsbehandlingen av ulike land som gjør at jeg inntar et standpunkt mot sanskjoner mot Iran. Israel er med all sannsynelighet den eneste atommakten i området, hvorfor snakker man ikke om sanksjoner i forbindelse med Israel?

-Shoaib

Kommentarer:
Postet av: Martin

Nå er det da litt forskjell på Israel og Iran..av ganske åpenbare grunner.Israel er et sekulært demokrati (med sine feil selvsagt),og Iran er islamistisk.Israel har ikke noe mål om å utslette en annen stat, og Iran...vel, du vet hva jeg vil frem til. Men når det er sagt, burde alle landene- inkludert USA-fratas "retten" til å inneha atomvåpen.USA burde da ha forstått at atomvåpen ville medføre en dominoeffekt i fiendtlige stater.

02.09.2006 @ 18:35
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: - O

Tja, enkelte ville vel si at Israels politikk reelt sett inkluderer praktisk utslettelse av staten Palestina, da...

02.09.2006 @ 18:49
URL: http://odd.blogg.no
Postet av: Shoaib

Forskjellen er nok ikke så stor, for "den andre siden".

03.09.2006 @ 13:34
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Manfred

Israel er ikke et "sekulært demokrati med sine feil". Israel er en stat hvis fulle borgerrettigheter forutsetter tilhørighet til den jødiske religion.

03.09.2006 @ 16:01
Postet av: Martin

Til Manfred: Det er riktig. Men på samme tid er hver femte israeler muslim.Og man må ikke glemme intensjonen med å gjenoprette staten Israel in the first place..

03.09.2006 @ 19:00
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Martin: hvem er så disse 20%ene? (De er arabiske btw, ikke alle er muslimer, men de fleste. Resten er kristne + andre?) Dette er mennesker som ikke flyktet til tross for terroren mot de fra de europeiske jødene. Intensjonen for å danne staten var vel "et land uten folk til et folk uten land", med et lite problem ... det var folk i landet fra før.

03.09.2006 @ 22:51
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg er klar over det. Derfor er det viktig at det blir opprettet en palestinsk stat så fort som mulig. Men den muligheten ødelegger jo palestinerne uansett. Se på hva som hendte da Israel trakk seg ut av Gaza. Hva har hendt siden det? Jo, hundrevis av raketter har kommet mot Israel ifra nettopp Gaza. Noen er så frekke å snakke om "palestinernes rett å vende tilbake", men hadde denne "retten" blitt gjennomført hadd det ikke lenger vært noe jødisk flertall i Israel, følgelig ikke lenger noe Israel. Derfor er en tostatsløsning det eneste reelle alternativet.

03.09.2006 @ 23:38
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Shoaib

Hva skal så skje med de palestinske flyktningene? Hvorfor skal jødene ha rett til å vende tilvbake etter 2000 år, men ikke palestinerne etter 50-60 år?Det andre du sier er feil, eller det vil si at premissene er feil. Jeg er klar over at begge sider kommer med propaganda, men jeg svelger ikke nødvendigvis alt som kommer fra palestinsk side helt rått. Men, hvis du sjekker opp palestinske kilder også, så vil du se at det ikke var så enkelt at israel trakk seg ut, og palestinerne begynte å regne raketter over israel. Konflikten er meget kompleks, men ensidige bilder er ikke veien ut!

04.09.2006 @ 00:45
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Litt om hvorfor folk flyktet:http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article707579.ece

04.09.2006 @ 00:55
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Lars A.

"Ingen" vil ha iranske atomvåpen, skriver du Shoaib. Jeg er ikke like sikker. Det er sikkert ikke mange i Norge som er enige, men så lenge Israel er den eneste atomvåpenmakten i Midtøsten mener jeg det er mulig å argumentere for at andre land også bør ha samme rett?

04.09.2006 @ 17:35
URL: http://akerhaug.net
Postet av: Shoaib

Nja, jeg ser poenget ditt Lars, og for å si det på god politikerspråk er jeg ikke helt uenig :) men jeg mener da at man bør arbeide for å sørge for at israel heller ikke har atomvåpen. Men så lenge de har, og ingen sier noe, er jeg faktisk tilbøylig til å være enig med deg.

04.09.2006 @ 19:20
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Lars A.

Helt klart. Jeg er enig i at i en verden der USA og Israel ikke hadde hatt atomvåpen hadde heller ikke Iran trengt det. Men der er vi ikke nå og vi er egentlig ganske langt unna. Så er spørsmålet: vil ikke iranske atomvåpen i dagens realpolitiske situasjon faktisk virke som en demper på israels maktmisbruk?

04.09.2006 @ 20:16
URL: http://akerhaug.net
Postet av: Shoaib

MAD in the Middle East, tror nok det vil fungere like greit som det har andre steder ja ... :)

04.09.2006 @ 21:13
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: martin

"Men, hvis du sjekker opp palestinske kilder også, så vil du se at det ikke var så enkelt at israel trakk seg ut, og palestinerne begynte å regne raketter over israel."Hva mener du?

04.09.2006 @ 23:26
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no
Postet av: Mathias

Sanksjoner mot Iran vil aldri ha noen effekt, da landet flommer over av kinsesiske produkter, samt at amerikanske produkter er lett å få tak i landet. Det selger Cola, Pepsi og Malboro på hvert gatehjørne. Som kjent har USA hatt sanskjoner mot Iran i over 25 år, uten at Iran lider noe av den grunn. Dette med sanskjoner er bare propaganda fra det Hvite Hus for at republikanerne skal vinne stemmer ved neste valg.

05.09.2006 @ 23:11
Postet av: Anders

I Lars Akerhaugs forenklede verdensbilde ville verden være en harmonisk kardemommeby om Iran ,Pakistan ,Kina ,Russland og Nord-Korea var de eneste som var i besittelse av Atombomber.Utrykket Dumskapens akse har fått ny mening.De kjente atommaktene er USA, Russland, Storbritannia, Frankrike, Kina, India og Pakistan. I tillegg er det flere land som man vet, eller tror, innehar atomvåpen;Man går ut fra at Israel har atomvåpen, selv om de offisielt benekter det.Nord-Korea har bekreftet overfor amerikanske diplomater at de har atomvåpen.Ukraina har muligens atomvåpen lagret.Iran anriker uran som kan brukes til å utvikle atomvåpen.Sør-Afrika hadde et arsenal av atomvåpen som det uskadeliggjorde før overgangen til flertallsregimet i 1994

07.09.2006 @ 01:57
URL: http://no.wikipedia.org/wiki/Atombombe
Postet av: Shoaib

Anders, jeg tolket nå Lars Akerhaug dithen at han mente at det ideelle var om ingen besatte atomvåpen ... det er vanskelig å være uenig. Er det meget realistisk, nei igrunn ikke. Det mener da han også, om jeg skjønner ham korrekt. Grunnen til at han her nevner Israel og USA er at dette dreide seg om Iran, Israel og USA.Israel benekter vel ikke at de har atomvåpen, de bare nekter å kommentere det. NordKorea, jeg tror egentlig ikke de har atomvåpen, men at de bruker det som en forhandlingskort for å unngå angrep fra USA ... ikke dumt det.Vedrørende Iran så anriker de uran ja, det gjør mange andre land også. Spørsmålet er om de anriker det til våpenmessig grad. Så langt har man ikke fnugg av bevis for det. Noe helt annet er om eventuelle iranske atomvåpen vil skape konflikt eller skape fred i området.

07.09.2006 @ 07:09
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Martin, jeg mente at 1) Israelerne trakk seg ut, men okkupasjonen fortsatte. 2) Palestinske myndigheter ble ydmyket gang på gang 3) Det var flere angrep begge veier, det nytter ikke å diskutere "hvem startet", da vi alle er farget av den informasjonen vi mottar, og ingen av oss mottar "perfekt" og "sann" informasjon. 4) Imidlertid, styrkeforholdet mellom de to partene, og graden av skade som blir gjort på "den andre" er så disproposjonal, at man må nesten kritisere israel mer.

07.09.2006 @ 07:14
URL: http://islam.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1945456
hits Site Meter