et nytt sitat

Har mine issues med Mahatma Gandhi, men han hadde en skrap tunge og mange gode poenger. Dette er er av de beste sitatene fra ham jeg har kommet over:

Reporter: “What do you think of Western Civilization, Mr. Gandhi?”

Gandhi: “I think it would be a good idea.”

Kommentarer:
Postet av: Knut Stian Olsen

Hehe... Hadde den fra før i min samling, men den er drivende god :)

02.01.2007 @ 04:39
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Didrik

Jeg blir faktisk ganske sur av dette sitatet. Vestlig sivilisasjon står ikke tilbake for noen andre; alle våre skampletter finner du også på andre sivilisasjoner. Ofte i enda verre grad. Dersom vi for eksempel har en verre kolonihistorie, skyldes det simpelthen at vi har hatt et høyere teknologisk nivå.

02.01.2007 @ 09:02
Postet av: Shoaib

Kjære deg Didrik, et sitat av denne typen bør nå aldri sees uten å ta med seg noen tanker om når og hvor det fremkommer, og ikke minst hvorfor. Men jeg ser poenget ditt (igjen) :)

02.01.2007 @ 10:21
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Didrik

Selvfølgelig ser jeg konteksten dette ble sagt i. Men selv den gang lød påstanden temmelig hult (selv om det skal sies at Gandhi motarbeidet den indiske rasismen). Jeg har vokst opp med dette sitatet, og hørt det blitt brukt til det kjedsommelige av folk på venstresida som vil sverte vestlige verdier og vestlig kultur.

02.01.2007 @ 10:58
Postet av: Peder

Demokrati er den verste styringsformen som finnes, bortsett fra alle de andre som er blitt prøvd opp gjennom tidene. Winston ChurchillIndia og Mahatma Gandhi skal ha honnør for at de ikke har ødelagt mulighetene for å vidreutvikle demokratiet i India.Hadde venstreekstremistene og Jihadistene hatt like mye vett i hodet kunne vi sett lyst på fremtiden.

02.01.2007 @ 12:44
Postet av: Prinsesse Lea

Unnskyld, men jeg MÅ bare kommentere at det ble ganske morsomt med trykkleif'en "skrap(t) tunge"...:D

02.01.2007 @ 14:04
URL: http://prinsesselea.blogspot.com
Postet av: Beate

Jeg fniser alltid litt av den.Jeg liker også et annet Gandhi sitat:"There is no God higher than truth."Ellers ble jeg nysgjerrig på hva du ikke liker med Gandhi, Shoaib?

02.01.2007 @ 14:32
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Shoaib

Prinsesse lea ... jeg begynner å skjønne Han Solo ;)Ok, nå kan jeg ikke rette den opp heller. Jaja, det får nå gå, skrap tunge skal det være! :DBeate, lover å skrive om det en gang, men for starters ... husk at jeg har en pakistansk identitet også. ;)

02.01.2007 @ 14:52
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Shoaib

Peder, hehe flott sitat det og .. et av churchills bedre og mer siviliserte! :P

02.01.2007 @ 14:53
URL: http://islam.weblogg.no
Postet av: Beate

Ja. Derfor jeg ble nysgjerrig, for den siden av saken har jeg hørt lite om.

02.01.2007 @ 16:56
URL: http://beatesrasteplass.wordpress.com
Postet av: Demokrati er den verste styringsformen som finnes

For troende islamister må vestlige dekadente oppfinnelser som demokrati bekjempes. »Den historiske erfaring har vist, at dem, man er bange for, de vinder frem. Det så man i Nazityskland. Når folk blev arresteret, så var der ingen til at protestere. Der var for mange nazister, og folk var bange. Jeg er bange for, at vi er på vej derhen. At vi er bange for at træde på deres rettigheder, og så bliver det i stedet dem, der vinder.«Ifølge Mehdi Mozaffari kræver det åbenhed, kritik og respekt at civilisere religionerne. »Om mindre end 10 år vil vi have 25 millioner unge muslimer. Hvis de ikke bliver gjort demokratiske, vil vi få ikke kun et politisk problem, men også et demokratisk problem. En udemokratisk muslimsk ungdom vil komme til at udgøre en betydelig magtfaktor i Europa og måske i Danmark. Det er det værste scenario.

03.01.2007 @ 21:00
Postet av: Demokrati er den verste styringsformen som finnes

For islamister som er ute og misjonerer.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3366848
hits Site Meter